Juràssic Parc s'instal·la a Roca Umbert

L'exposició itinerant 'Dinosaurs Tour' recala durant el proper cap de setmana a la ciutat, amb una col·lecció de rèpliques de dinosaures a mida real

Cultura

'Dinosaurs Tour', una mostra de dinosaures d'allò més realista
'Dinosaurs Tour', una mostra de dinosaures d'allò més realista

Després de recórrer més d'una desena de països europeus, arriba a la ciutat la que s'anuncia com l'exposició internacional més gran de dinosaures en moviment.

La mostra itinerant Dinosaurs Tour s'estarà a Roca a partir de divendres i fins diumenge, desplegant una sèrie de rèpliques a mida real, algunes d'elles simulant el comportament d'aquests animals prehistòrics.

Això és possible gràcies a l'animatrònica, una tècnica que combina l'ús de mecanismes robòtics i electrònics. Les criatures estan creades i programades per poder ser controlades de manera remota i reproduir sons i recrear moviments.

"Els més petits de la casa es quedaran sorpresos. Els seus moviments són tan realistes que alguns nens i nenes creuran que són de veritat", explica Juan Comín, responsable de l'exposició. "Els dinosaures que exposem es mouen i fins i tot respiren. És en un autèntic Parc Juràssic", exclama Comín.

Els visitants podran veure, entre altres, triceratops, protoceratops, parasaurolofus, estegosaures, espinosaured, diplodocus i també el famós i temut tiranosaure rex a escala real.

L'exhibició comptarà amb panells informatius amb detalls científics sobre les eres geològiques, teories sobre l'extinció dels dinosaures i dades sobre la recuperació de restes fòssils. A més, també es realitzaran projeccions didàctiques sobre la forma de vida d'aquesta fauna extingida.

"Combinem entreteniment i diversió per als més petits, juntament amb un ampli dispositiu pedagògic perquè aprenguin mentre es meravellen amb aquests gegants", comenta l'organitzador.

Per fer l'exposició més impactant i realista, es recreen els hàbitats naturals d’aquests animals en escenes on conviuen vegetació i escenografia dissenyada segons estudis científics.

Els horaris són divendres de 17 a 21 hi dissabte i diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 21 h. Les entrades es poden adquirir a través del web oficial.

Edicions locals