La CUP proposa traslladar l'estació d'autobusos a la zona d'Esteve Terrades

D'aquesta manera, diuen, s'alliberaria sòl al centre de la ciutat per ampliar el parc Torras Villà

Societat, Política

La CUP proposa traslladar l'estació d'autobusos a la zona d'Esteve Terrades
La CUP proposa traslladar l'estació d'autobusos a la zona d'Esteve Terrades

La CUP de Granollers ha demanat al govern municipal i a Adif "no desaprofitar l'oportunitat històrica" de reconvertir l'estació de Granollers Centre en un gran node intermodal que millori i faciliti més el servei de transport públic a la ciutat i a la comarca perquè sigui un "puntal de lluita contra la contaminació" i que serveixi també per afrontar la crisi climàtica i energètica i l'Agenda 2030.

En aquest sentit, proposen que els terrenys d'Adif del carrer Esteve Terrades esdevinguin una nova terminal d'autobusos interurbans per donar servei a la conurbació de Granollers. Aquesta nova ubicació, diuen, permetria guanyar l'espai de l'avinguda del Parc per ampliar la zona verda de Torras Villà en més de 5.000 metres quadrats. La nova estació intermodal, diuen, també podria incorporar les cotxeres per als vehicles, que actualment es troben en altres ubicacions allunyades, i també un nou espai verd a la zona de mercaderies, reservant així sòl per a ampliacions d'andanes.

Alhora, la CUP considera "imprescindible" estudiar una solució viable i econòmica per tornar a fer més propera l'estació de tren al centre i el nord-oest de la ciutat i a barris com la Font Verda i La Torreta amb l'ampliació de les andanes cap al nord, seguint el traçat del carrer Llevant. Tot plegat faria "encara més atractiu, accessible i competitiu" el servei ferroviari i l'accés a peu i en bici, i alhora "es donaria solució a la congestió de passatgers de l'actual accés a l'estació en hores punta".

Edicions locals