L'ANC crida l'independentisme a 'tornar a marcar el full de ruta'

L'ANC de Granollers organitza una xerrada a la Sala Tarafa amb la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, i el director de Vilaweb, Vicent Partal

Política

Vicent Partal i Elisenda Paluzie, amb M. Assumpta Redondo
Vicent Partal i Elisenda Paluzie, amb M. Assumpta Redondo

Coincidint amb el 10è aniversari de l’Assemblea Nacional Catalana, la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, va ser dimecres a Granollers convidada per la secció local per conversar amb el periodista Vicent Partal, director de Vilaweb, sobre el paper dels mitjans de comunicació durant el procés independentista.

Per a Paluzie, els mitjans han de ser un mirall dels neguits de la societat, i apuntava que “un dels problemes de la premsa és que està molt condicionada per l’actualitat política i pel poder dels aparells dels partits, i no tant pels debats de fons”. Sobre els partits independentistes, lamentava que “no estan complint el mandat de l’1 d’octubre”, i cridava a fer la màxima pressió en tots els àmbits per no retrocedir, per exemple, en l’ús de la llengua. “Si a finals d’abril s’aprova la reforma de la llei de política lingüística, la majoria independentista haurà fet del castellà llengua vehicular a l’escola catalana”.

També Vicent Partal acusava els partits del desencís dels votants independentistes. “La gent té la sensació que els partits independentistes han traït els seus ideals i les raons pels quals els votaven”, deia, i feia una crida a l’independentisme a pressionar de nou la classe política perquè faci passos cap a la independència.

Edicions locals