Aquest dissabte arriben les primeres signatures d'autors, per escalfar el Sant Jordi

La llibreria la Gralla centralitza aquest ritual tradicional, en un acte que se celebrarà al carrer, davant de l'establiment

Cultura

Una imatge de la signatura de llibres de l'any passat
Una imatge de la signatura de llibres de l'any passat | Arxiu

Tenint en compte que, en una campanya normal, els llibreters ingressen un bon percentatge de la seva facturació anual (el 2019 es van vendre 1.600.000 llibres, amb un guany pel sector xifrat en 22 milions d'euros) i els dos anys en blanc, a causa de la pandèmia, no és estrany que el gremi esperi amb candeletes aquest Sant Jordi.

Encara més tenint en compte que cau en dissabte, la previsió meteorològica és optimista i que la normalitat s'imposarà per sobre de les restriccions.

"Una gran festa de país, en què tothom sortirà al carrer", aquest és el desig de la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, per aquesta campanya. La Cambra del Llibre de Catalunya ja preveu que pugui ser una de les diades més massives i rellevants de la història, amb una previsió de vendes similar a la d'abans de la pandèmia.

Contacte amb els lectors

A Granollers la maquinària es comença a posar en marxa aquest dissabte al matí quan, a partir de les 11.30 h, la llibreria La Gralla organitzarà un acte de signatura de llibres al carrer, davant de l'establiment. Comptarà amb la pediatra granollerina Anna Estapé, autora del llibre infantil Virus; el periodista Carles Porta, ara amb una versió escrita de Crims. Llum a la foscor; la periodista i consultora Míriam Tirado, autora de diferents llibres sobre maternitat, paternitat i criança, que publica Límits: Com educar amb límits conscients i créixer junts i l'escriptora de novel·les de misteri Laia Vilaseca, que presenta Quan la neu es fon.

Ja a la tarda, a partir de les 18 h, l'activitat prendrà molta embranzida, amb el desembarcament d'una desena d'autors més, molts d'ells també amb presència televisiva. Són Sebastià Alzamora (Ràbia), Marta Bellvehí (Bruna Brown), Alfred Bosch (El temple dels pobres), Toni Cruanyes (La Vall de la Llum, Premi Josep Pla 2022), Martí Gironell (Un talp a l'Antic Egipte), Agnès Marquès (Ningú sap que soc aquí), Empar Moliner (Benvolguda, Premi Ramon Llull 2022), Pep Prieto (La dona eterna), Coia Valls (L'alquímia de la vida) i Montse Barderi i Gemma Lienas (dues de les autores del llibre coral Satisfiers).

Edicions locals