La CUP activa el procés per presentar candidatura a les municipals del 2023

La formació traça un full de ruta amb tres fases i activa un web per recollir les opinions ciutadanes sobre temes d'interès per a la ciutat

Política

Gemma Latorre, Roser Rodríguez i Josep Maria Gontán, de Crida per Granollers-CUP
Gemma Latorre, Roser Rodríguez i Josep Maria Gontán, de Crida per Granollers-CUP

Crida per Granollers CUP concorrerà a les eleccions municipals de l'any que ve. Així es va decidir diumenge en una assemblea oberta de la formació, que també ha traçat el full de ruta de 14 mesos per preparar aquesta candidatura a partir de tres eixos: diagnosi de la situació actual de la ciutat, debat amb especialistes i concreció de propostes.

D'aquest full de ruta, la primera fase serà la de diagnosi, activa els mesos d'abril i maig. Durant aquest temps es recolliran les opinions de la ciutadania sobre quina és la situació actual de Granollers en diferents àmbits: habitatge, mobilitat, educació, cultura, qualitat de vida, etc. Tothom qui ho vulgui pot publicar la seva opinió al web cridapergranollers.cat/2023.

A partir d'aquesta diagnosi s'entrarà a la segona fase, que serà de debat. Entre maig i octubre s'organitzaran trobades i debats temàtics per analitzar el resultat de la diagnosi amb especialistes o persones relacionades amb diferents àmbits i sobre temes d'interès per la ciutat. Finalment, de novembre a abril tindrà lloc la fase de concreció, en què, a partir de les aportacions ciutadanes i els debats organitzats, s'elaborarà el programa polític de la CUP per a les municipals del 2023.

Proposta alternativa

Per als integrants de la CUP, la ciutat "es mereix un canvi". Per això s'organitzaran amb la intenció d'aportar "una mirada crítica a la política municipal", que plantegi "alternatives" i amb la prioritat de lluitar contra l'emergència climàtica. També s'han proposat "trencar el comportament clientelar de la resta de forces polítiques" del consistori, així com "millorar la comunicació, amb un llenguatge més proper a la ciutadania".  

"L'esquerra independentista de Granollers comença a tenir caliu i els moviments socials estan en plena ebullició", diu Roser Rodríguez, de la CUP Granollers. "I nosaltres podem donar veu a aquests col·lectius". I Josep Maria Gontán afegeix: "La ciutat es mereix un canvi, i per això plantejarem una alternativa transversal, municipalista, feminista i ecologista, amb un to positiu i de propostes de transformació social".

Edicions locals