L'ONCE dona contes infantils adaptats a les Biblioteques de Granollers per afavorir la inclusió

Són llibres que combinen text escrit, amb sistema braille i elements amb relleu al tacte

Cultura, Societat

L'alcaldessa i la regidora de Cultura, totes dues amb antifaç, han reproduït l'experiència d'una persona invident
L'alcaldessa i la regidora de Cultura, totes dues amb antifaç, han reproduït l'experiència d'una persona invident | C. R.

L’ONCE ha fet donació a la Xarxa de Biblioteques de Granollers de sis contes infantils adaptats, amb característiques molt especials. Estan adreçats a infants invidents o amb dificultats de visió i combinen el text escrit amb tinta, el sistema de lectura braille i també elements amb relleu al tacte. Estaran a disposició de la ciutadania en general i també d’aquells docents i especialistes que en vulguin fer ús.

Els nous títols que s’incorporaran al fons de la biblioteca Can Pedrals són L’aniversari d’en Peixet, L’erugueta goluda, La formiga  distreta, Mi lazarilla, mi capitán, Toca, toca! i El regal. En tots els casos són contes que ja existeixen al mercat i dels quals l’ONCE en fa l’adaptació, comptant amb la col·laboració de les editorials. Es tracta de llibres gairebé artesanals, dels quals se’n fan tirades molt curtes, de només 50 a 100 exemplars. 

Atès que les persones afiliades a l’ONCE ja tenen accés a aquests tipus de material per altres canals, la present donació s’ha d’entendre més aviat com a una acció per propiciar el coneixement del món dels invidents i la conscienciació per part de la societat.

Així, la xarxa de biblioteques locals encetarà una línia de comprar per adquirir més títols i posar-los a l’abast a la resta d’equipaments de la ciutat, aprofundint en afavoriment de la inclusió i la integració. 

A hores d’ara Can Pedrals disposa de 23 títols amb braille –bàsicament narrativa per a adults– que es poden consultar sota demanda. Aquesta oferta es complementa amb altres eines per a persones amb dificultats de visió, com poden ser els audiollibres, els llibres amb lletra gran, el sistema tele lupa i altre programari de veu.

Edicions locals