Granollers, seu dels Jocs Esportius d'Esport Adaptat

La ciutat reunirà prop de 200 esportistes l'11 i el 12 de juny

Esports

| Xavier Solanas

La Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) ha escollit Granollers per celebrar la 14a edició dels Jocs Catalans de l'Esport Adaptat, que reunirà prop de 200 esportistes d'arreu del país l'11 i el 12 de juny. La capital vallesana serà l'epicentre durant dos dies de l'esport adaptat català amb la disputa de les Copes de Catalunya del bàsquet, l'hoquei, el quad rugbi, la natació, el pàdel i la petanca inclusiva. 

Els Jocs Catalans de l'Esport Adaptat se celebren com a cloenda de final de temporada i apleguen un gran nombre de clubs catalans que durant el curs han competit a les respectives lligues. D'entre els equips participants, hi ha la previsió que hi siguin presents els conjunts locals del bàsquet en cadira de rodes del CBG, el quad rugbi de l'Spartans i l'hoquei del Dracs. "La decisió de celebrar-ho a Granollers ha estat per la seva infraestructura esportiva, tenir tres equips adaptats i les facilitats que hem tingut per organitzar-lo", explica Lídia Grañana, secretària tècnica de la federació. També, s'hi faran exhibicions de waterpolo, ball i vòlei terra. 

La competició comptarà amb tres instal·lacions esportives municipals de la ciutat. N'hi ha dues ja confirmades amb la piscina interior del CNG i el pavelló El Tub. "La tercera instal·lació podria ser el pavelló de Can Bassa o El Congost;  el Palau està descartat perquè necessitem una superfície de parquet", diu Grañana.  

Les jornades esportives també serviran per sensibilitzar a les escoles i muntar una jornada inclusiva al carrer de la ciutat. "Portarem l'esport adaptat a les escoles per promocionar i sensibilitzar als més petits i també farem una jornada inclusiva al carrer el cap de setmana anterior, amb l'ajut de l'entitat Capaç i Vàlida", explica la tècnica de la federació. 

L'any passat, els Jocs Catalans es van celebrar entre les ciutats gironines de Palamós i Sant Antoni de Calonge i enguany es recupera el format tradicional d'una única seu en un cap de setmana.  

Edicions locals