ERC proposa construir un amfiteatre al parc Torras Villà i incorporar la diversitat cultural al cicle festiu

La portaveu republicana va explicar les propostes de la formació en l'àmbit de cultura des de la parada de Sant Jordi

Cultura, Societat

Aprofitant la celebració de Sant Jordi, dissabte el grup municipal d'ERC-AM va explicar, des de la parada que va situar davant del Museu, les seves propostes en l'àmbit de la cultura a Granollers. Entre les principals, hi ha la construcció d'un amfiteatre al parc Torras Villà per a esdeveniments culturals a l'aire lliure, així com adaptar el Parc Firal a esdeveniments culturals massius "que contribueixin a situar Granollers al mapa cultural del país".

La portaveu republicana, Núria Maynou, va reivindicar el teixit cultural i associatiu de la ciutat i va reclamar la necessitat d’ajudar-los, fomentant la implicació d’aquests per arribar a tot arreu, a tots els barris i a tots els públics.

A més, considera que "cal ser més ambiciosos en l’àmbit cultural, fent de la ciutat un autèntic referent en el panorama cultural català". En aquest sentit, el regidor Pau Llobet va explicar algunes de les propostes que els republicans han traslladat al govern de la ciutat o li traslladaran.

ERC considera que cal repensar el cicle festiu de la ciutat –Nadal, Carnaval, Ascensió i Festa Major–
"per fer-lo encara més referent i introduint-hi la perspectiva de la interculturalitat per incorporar la diversitat cultural i lingüística de Granollers en la programació cultural de la ciutat".

Esquerra també proposa ampliar els continguts digitals i audiovisuals en totes les activitats i aprofitar les noves tecnologies de la comunicació, llenguatges i aplicacions; ampliar les beques per finançar estudis de teatre, música, dansa i altres disciplines culturals per garantir un accés universal a l’educació cultural; habilitar els centres cívics com a punt de retorn de recollida i retorn de llibres de les Biblioteques de Granollers; transformar els quioscos desocupats de la ciutat, adaptant-los a noves activitats, també culturals, i que puguin ser utilitzats per les entitats, i impulsar l’art urbà. "Que cap paret quedi grisa i buida!", exclamava Llobet.

Edicions locals