Dos grups de l'INS Lauro i tres de l'INS Celestí Bellera, finalistes del concurs literari AMIC-Ficcions

La iniciativa, impulsada per l'Associació de Mitjans d'informació i Comunicació, fomenta l'escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa

Cultura, Societat

Dos grups de l'INS Lauro i tres de l'INS Celestí Bellera, finalistes del concurs literari AMIC-Ficcions
Dos grups de l'INS Lauro i tres de l'INS Celestí Bellera, finalistes del concurs literari AMIC-Ficcions

La 14a edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat el seu llistat de finalistes. De les més de 1.780 històries publicades durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l'educació, ha seleccionat 8 relats de 13 joves del Vallès Oriental. Els finalistes de la comarca són els grups Kate de l'INS Maria Bell-lloc de Bigues i Riells; Oreneta de l'INS Manolo Hugué de Caldes de Montbui; i Team Rocket de l'INS Giola de Llinars del Vallès. A més, també hi ha dos grups finalistes de l'INS Lauro de les Franqueses –Ivan Gasco Piñeyro i Th1rstyh– i tres de l'INS Celestí Bellera de Granollers –Miquel, Alba i Luz; [email protected]; i Paula i Anna–.

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l'aventura de crear històries, va tancar la 13a edició el passat 28 de març amb una participació de 4.493 alumnes registrats d'entre 14 i 18 anys de 284 centres educatius diferents. I en aquesta edició s'han seleccionat 200 grups finalistes: 121 de Catalunya i Catalunya Nord (181 joves), 41 del País Valencià (64 nois i noies), 33 de les Illes Balears (53 alumnes), 5 grups de l'Aragó (11 alumnes). Aquesta activitat de foment de l'escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa compta amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat.

Per cobrir tot el territori, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat cinc actes de lliuraments de premis a Menorca, Eivissa, Mallorca i València, les dates dels quals s'anunciaran pròximament. I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona el dijous 26 de maig. Els premis de l'edició d'enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i que més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies i illes sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Compromís amb l’educació

L'AMIC, Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, representa més de 470 publicacions en paper i digitals fortament arrelades als territoris de parla catalana, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d'1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 usuaris únics mensuals. Amb aquesta iniciativa, l'AMIC vol promoure la creació literària, perquè "forma part del seu compromís amb l'educació, la joventut i la creació".

 

Edicions locals