L'estudi de recerca audiovisual FRAU recorda Montserrat Roig en un documental

Es projectarà dimecres al Cinema Edison, amb la presència de Montserrat Blanes i presentació de la periodista Marta Vives

Cultura

L'escriptora Montserrat Roig (1946-1991), objecte del documental
L'escriptora Montserrat Roig (1946-1991), objecte del documental

Al desembre de l’any passat l'estudi FRAU. Recerques Audiovisuals –el duet creatiu format per la calderina Helena Pielias i el granollerí Vicenç Viaplana– estrenava a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona el documental Roig i Blanes. Una amistat de silencis, enrenou i bogeria, sumant-se a l’homenatge amb motiu del 75è aniversari del naixement de l’escriptora Montserrat Roig.

Aquesta proposta audiovisual de creació, de 30 minuts de durada, explora la relació entre l’escriptora desapareguda el 1991 i Montserrat Blanes, l’amiga íntima. Blanes ho fa des de la memòria, a través d’una entrevista, i Roig ho narrava el 1989 en el conte Mar (El cant a la joventut).

Ara, en aquesta peça, la veu de l’una i el text de l’altra es fonen en la narració d’un viatge real i simbòlic sobre l’amistat. Dimecres (19 h) el Cinema Edison el recupera per presentar-lo al públic granollerí i de la comarca, en una projecció amb entrada gratuïta que comptarà amb la presència de la mateixa Montserrat Blanes i la presentació a càrrec de la periodista Marta Vives.

Edicions locals