Ahmed Tobasi imparteix un taller de teatre polític des de la visió palestina

Arsènic cedirà el seu espai a aquest educador i activista, avui dilluns

Cultura, Societat

L'actor i activista palestí Ahmed Tobasi
L'actor i activista palestí Ahmed Tobasi

Dilluns (12.30 h) l’escenari d’Arsènic Espai de Creació, a Roca Umbert, rebrà la visita d’Ahmed Tobasi, actor, educador i director artístic del The Freedom Theatre, una comunitat creada al campament de refugiats de Jenin, a Palestina. Tobasi oferirà un taller de teatre polític i construcció de moviments.

L’acompanyarà l’artista anglesa Zoe Lafferty, directora adjunta d’aquesta iniciativa de resistència cultural fundada el 2006 i amb una pràctica artística lligada a l’activisme, la desobediència civil i l'organització comunitària. El The Freedom Theatre també imparteix cursos de teatre, fotografia, cinema i escriptura creativa.

La visita està promoguda des de l’Associació Catalana per la Pau i s’emmarca dins la iniciativa Som Constructores, que pretén seguir i enfortir el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències de la societat catalana, en aquest cas del sector de la cultura, amb entitats culturals de Palestina.

La trajectòria personal i professional de Tobasi està molt lligada a la lluita i resistència cultural del poble palestí. De fet, va néixer al mateix camp de refugiats i dels 17 als 21 anys va ser presoner polític. Des de llavors, utilitza la cultura com a forma de resistència.

El seu viatge a Catalunya va començar dimarts passat i es perllongarà fins dimarts de la setmana vinent. Durant la seva estada també farà tallers a Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida i Manresa.

Edicions locals