Tracy Sirés debuta amb el disc del folk pop 'Haiku love'

Els vuit temes que l'integren van començar a prendre forma el 2020, durant el confinament

Cultura

Una imatge del rodatge del videoclip de 'Haiku love' a l'espai la Filanda de la Garriga
Una imatge del rodatge del videoclip de 'Haiku love' a l'espai la Filanda de la Garriga

La granollerina Tracy Sirés, directora executiva de la societat Granollers Escena, gestora del Teatre Auditori, també té una faceta com a intèrpret musical, fruit d’una certa herència familiar i també de les ensenyances del guitarrista granollerí Jordi Pegenaute. Com ella mateixa confessa, “cantar és una necessitat i deixo que la meva part creativa i l'espontània flueixin lliurement”.

A començaments d’abril va preestrenar el seu primer disc, Haiku love, a Cornellà de Llobregat i la vigília de Sant Jordi en va fer la presentació oficial al Teatre de la Garriga, la vila on resideix.

Prenent com a model aquest gènere poètic japonès, fet de composicions molt breus però d’alta concentració i intensitat, Sirés ha compost vuit cançons d’estil folk pop, senzilles i directes, que neixen de la necessitat d’expressar sentiments. “Cançons sobre la maternitat, sobre l’amor, sobre l’acceptació del passat, sobre la persistència, sobre nous camins o l’atzar de l’univers que a vegades sembla que jugui a cartes amb nosaltres”.

Com ha succeït amb molts altres creadors, aquest treball va començar a prendre forma arran del confinament de 2020, l'època més estressant de la seva carrera professional i vital. “Fer cançons era una mena de teràpia, una cura intensiva. Cantar, ja ho té això: “cantar els mals espanta”. Atrevir-me a compondre, era com un somni que arrossego amb mi des de fa anys. I em vaig dir: “si no és ara, quan?”, explica l’autora.

La implicació del guitarrista de jazz Santi Careta, aquest cop en qualitat de músic i també de productor, ha fet possible l’enregistrament d’aquest disc que ja es pot escoltar a través de les plataformes digitals. Un altre element promocional ha estat el videoclip del tema homònim, enregistrat a l’espai la Filanda de  la Garriga.

En paral·lel, Sirés també manté el seu projecte de grup, Tracy Strings i Simple Roots, amb un repertori de folk, jazz i blues, acompanyada d'un quartet de cordes format per la violoncelista Sara Guri, el contrabaixista Iu Boixader, Roger Noguerol a la percussió i el guitarrista Ivan Vergés.

 

Edicions locals