Jordi Ribó presenta el documental sobre l’erupció del volcà Cumbre Vieja

La projecció al Cinema Edison comptarà amb la presència de l’escriptor Màrius Serra

Cultura, Societat

El fotògraf Jordi Ribó va viatjar en dues ocasions a la Palma, durant i després de l'erupció del volcà
El fotògraf Jordi Ribó va viatjar en dues ocasions a la Palma, durant i després de l'erupció del volcà

El fotògraf Jordi Ribó i els seus col·laboradors enceten el tour de presentacions del documental Tocant la lava del volcà Cumbre Vieja-Illa de la Palma, fet pel realitzador garriguenc Albert Barceló i rodat a l’illa canària.

El documental es projecta dimecres (19 h) al Cinema Edison, després de l’estrena oficial, celebrada el 3 d’abril al Cinema Alhambra de la Garriga. L’acte comptarà amb la presència especial de l’escriptor Màrius Serra, vell conegut de Ribó, i també del periodista David Bassa, director d’informatius de TV3, i Martí Nadal, director de l’Editorial Alpina. Tots dos han estat patrocinadors d’un projecte que ha tingut un vessant documental i també solidari, a través de l’actualització del mapa de l’illa que ha fet l’editorial granollerina i que ha servit per recaptar fons destinats a ajudar als afectats.

Ribó va viatjar en dues ocasions a la Palma, fascinat per l’erupció del volcà Cumbre Vieja, que va durar 85 dies, una de les més duradores registrades a l’illa.

El documental, de mitja hora de durada, mostra la seva experiència sobre el terreny, així com les fotografies que va obtenir i que es van anar veient a través del portal Notícies 3/24 i també en el marc d’una exposició que va tenir  lloc al restaurant el Mirallet, el novembre passat.

També inclou espectaculars imatges d’arxiu de l’abans i el després d’un violent fenomen natural que ha trastocat la vida dels habitants.

La gira de presentacions portarà l’equip al Teatre Auditori de Llinars del Vallès, el 6 de maig (20 h) i, amb posterioritat, els esperen noves dates  a Lliçà de Vall, Vic i altres indrets.

Edicions locals