Polèmica pel 'partygate' de les Franqueses

L'Ajuntament ha obert un expedient d'informació reservada per aclarir si la regidora Montse Vila va donar ordre de no patrullar en una festa del Club de Tennis Els Gorchs

Societat, Política

Polèmica a les Franqueses per la festa del Club de Tennis Els Gorchs durant el toc de queda
Polèmica a les Franqueses per la festa del Club de Tennis Els Gorchs durant el toc de queda

Les Franqueses viu el seu propi partygate, una polèmica per la celebració d'una festa durant el toc de queda. Segons es va informar en el ple de dijous, l’Ajuntament ha obert un expedient d’informació reservada per determinar si la regidora Montse Vila va actuar correctament, com a responsable de la Policia Local, durant la celebració dels 50 anys del Club de Tennis Els Gorchs.

Els fets que s’investiguen van passar el 24 de juliol de l’any passat, quan estava vigent el toc de queda fins a la 1 de la matinada. Aquell dia es va celebrar a les instal·lacions del club una festa d’aniversari amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde, la regidora d’esports i el gerent del Patronat Municipal d’Esports. També hi havia el president de la Federació Catalana de Tennis i de Pàdel, el president del Tennis Els Gorchs i personal tècnic de la Federació Espanyola de Tennis.

L’alcalde explica que la festa es va celebrar a l’aire lliure i complint totes les mesures sanitàries que el moment exigia i que va acabar molt abans de l’hora límit perquè els assistents poguessin tornar a casa seva. “A dos quarts d’una es va donar per finalitzada la festa”, assegurava Colomé. “Hi ha més de 200 testimonis”.

Tot i això, el que ha generat polèmica ha estat un informe de la Policia Local sobre aquella nit, en què s’assegura que l’aleshores regidora de Seguretat Ciutadana, Montse Vila, va trucar a la Policia Local per ordenar als agents que no patrullessin a la zona tot i estar vigent el toc de queda, perquè l’esdeveniment s’allargaria “fins a les 2 de la matinada”. El club de tennis, per la seva banda, va fer públic un comunicat en què assegurava que “a la una de la matinada ja havia marxat tothom”. Per aclarir els fets i determinar si la trucada es va produir o no, l’Ajuntament ha obert un expedient d’informació reservada.

Al ple de dijous, tant IEC com Cs van demanar explicacions. “Esperem que no hi hagi una cacera de bruixes a la policia. Si és així, ens posicionarem al costat de la policia”, alertava Rafa Bernabé, d’IEC, qui també posava en dubte la imparcialitat de l’instructor designat per investigar els fets. Des del PSC, José Antonio Aguilera explicava que tan bon punt es va conèixer la notícia, els socis de govern van demanar que s’obrís un expedient per investigar els fets, i apuntava: “estem al costat de la Policia Local, que fa la feina amb objectivitat”.

L’aleshores regidora de Seguretat, Montse Vila, assegurava en el ple que “d’això fa molt temps i ja no recordo si vaig fer aquesta trucada”, mentre que l’alcalde, Francesc Colomé, indicava que “hi ha obert un expedient d’informació reservada que l’Ajuntament ha d’investigar”. També defensava la “imparcialitat” de l’instructor del cas, de qui deia que “ha estat advocat i jutge i, per tant, entén d’aquests temes”, i assegurava que “no hi haurà cacera de bruixes: estem al costat de la Policia Local i no cal sembrar el dubte”. “I també estic al costat de la regidora”, deia.

Edicions locals