Més de 450 joves de la comarca participen en el projecte 'Mapadeball'

Les representacions finals es podran veure, aquest mes, al Teatre Auditori

Cultura

'Mapadeball' és un projecte educatiu per apropar la dansa contemporània als joves
'Mapadeball' és un projecte educatiu per apropar la dansa contemporània als joves

Aquesta setmana s'ha presentat la nova edició del projecte pedagògic Mapadeball –abans anomenat Tots dansen–, la novena celebrada al Vallès Oriental. El que no ha variat és el seu objectiu: apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove, fet pel qual es vehicula a través dels instituts d'ensenyament secundari.

El Teatre Auditori de Granollers i l'Associació Cultural impulsen aquesta iniciativa nascuda el 2013 i que té el seu origen al Mercat de les Flors de Barcelona. En aquesta ocasió, el coreògraf Mario Garcia Sáez explorarà a través de la dansa el concepte de celebració. El procés inclou una formació inicial del professorat que després treballarà amb els alumnes, per part d'un equip integrat per Carmen Nàjera, Agueda Murillo i Sait Tamir. Les representacions finals es podran veure al TAG del 17 al 20 de maig, en horari de matí pels centres educatius i a les 20 h pel públic en general.

En conjunt, hi prendran part més de 450 alumnes d'ESO repartits en 14 grups-classe de sis centres de la comarca: els instituts Antoni Cumella i Celestí Bellera de Granollers, Lauro de les Franqueses, Domus d'Olivet de Canovelles, el Vern de Lliçà de Vall i Baix Montseny de Sant Celoni.

Per Teresa Llobet, responsable de l'Associació Cultural, "el projecte és una oportunitat única perquè els adolescents puguin expressar-se i desenvolupin la seva part més creativa. Cada any descobrim com molts joves que a l'aula no acostumen a participar i es troben fora de lloc, s'empoderen als assajos i troben el seu espai gràcies a la dansa". Segons Murillo, aquest projecte integrador "poleix les pors, sensibilitza, entrena l'esperit de superació, fa superar les inseguretats i prepara els joves per encara una funció final i, en definitiva, una vida plena de reptes", remarcant que "no és tan important el resultat final, sinó tot el procés que viuen".

Edicions locals