Santi Subirana repassa 40 anys d'art ceràmic

Enric Garcia-Pey és l'autor d'un volum que documenta la llarga trajectòria del ceramista

Cultura

Santi Subirana a l'interior del forn familiar, construït pel seu pare a la dècada dels 50
Santi Subirana a l'interior del forn familiar, construït pel seu pare a la dècada dels 50 | C. R.

El ceramista Sant Subirana ja té biògraf, o si més no, memorialista. L'amic Enric Garcia-Pey, prou conegut pels seus reculls d'onomàstica i toponímia, signa ara Subirana Ceràmica, un llibre que recull tot allò relacionat amb la trajectòria professional i artística d'aquest ceramista, quarta generació d'una nissaga de terrissaires granollerins.

El llibre es presenta dijous (19 h), a la llibreria La Gralla, en el marc d'una tertúlia que comptarà amb la presència d'aquests dos amics que es es coneixen des dels anys 60, quan jugaven a futbol amb el Juvenil de Granollers.

El llibre aplega la relació d'exposicions individuals i col·lectives del ceramista; un llistat de premis, títols i reconeixements; un apartat bibliogràfic i un recull d'articles acadèmics de crítics d'art de França i d'Itàlia, a més d'un text del granollerí Joan Sala Vila i la recuperació d'una entrevista del 1984.

El volum està profusament il·lustrat amb imatges de peces del ceramista de diferents èpoques, a més d'un seguit de fotografies fetes expressament per Pere Cornellas. Subirana el valora com "un testimoni de tot l'art que he fet a Granollers en els últims 40 anys".

Edicions locals