L'Edison acull l'acte en memòria de la psicomotricista Margaret Colomer

La jornada va comptar amb l'assistència de persones properes a Colomer i professionals de l'educació

Societat

El marit de Margaret Colomer, Lambert Botey, i l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell
El marit de Margaret Colomer, Lambert Botey, i l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell

Àgata Lasheras

Dissabte, el Cinema Edison de Granollers va acollir l'acte en memòria de Margaret Colomer, que va ser una mestra especialitzada en psicomotricitat. L'esdeveniment, organitzat pel Cercle d'Estudis en Salut Mental del Vallès (CESMVA), va aplegar més d'una cinquantena de persones que la van conèixer. Durant la sessió, que va ser emotiva per la seva recent defunció i el viu record dels assistents, es va analitzar el seu llegat a la ciutat i en les persones amb qui van tenir relació.  

La jornada va iniciar amb una petita acollida i inauguració, conduïda per Pilar Barbany, membre del CESMVA. L'acte va comptar amb la presència del seu marit, Lambert Botey, i amb l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell. Tots tres van explicar com era Margaret Colomer. "Hem de valorar la presència de la Margaret, no la seva absència", afirmava el seu marit.

Segons Botey, és de vital importància mantenir el seu record a la memòria, i seguir els seus passos com a precursora en la psicomotricitat i la psicologia infantil. L'alcaldessa de Granollers, qui va conèixer de prop Colomer, va remarcar el llegat que ha deixat a la ciutat. Barnusell la qualificava de "pionera" i "innovadora" en uns moments en què "la ciència i la neurociència no estaven tan avançades". 

Un cop inaugurat l'acte, es va obrir una taula rodona moderada per Anna Cabot, membre del cercle. Les participants, entre elles la logopeda Pepa Sans, la psicomotricista Fanni Mateu, la mestra Imma Pla –de l'Escola Bressol Can Serra de Cardedeu, on Colomer va crear el projecte Psico a la Fresca– i la mare d'un dels infants que va atendre Colomer, van poder narrar el llegat que va deixar a les seves vides. Totes elles van valorar la seva professionalitat i passió per la feina, i com aquesta s'encomanava. De fet, Mateu va assegurar que la seva vocació va ser fruit de conèixer-la. 

Després d'un breu descans, la jornada va prosseguir amb la xerrada no presencial de Beatriz Janin, psicòloga clínica - psicoanalista de la Universitat de Buenos Aires. Aquesta va girar entorn el cos i el pensament en la infantesa actual, amb un posterior col·loqui. Finalment, Maisa Campos, presidenta del CESMVA, va fer la cloenda. 

Edicions locals