Carlos Morán i Andreu Zaragoza, dos creadors locals units pel còmic i la il·lustració

La llibreria Abacus acollirà la presentació d'un còmic del primer i una exposició del segon

Cultura

Portada de l'àlbum del granollerí Carlos Morán i  del molletà Javier Diéguez
Portada de l'àlbum del granollerí Carlos Morán i del molletà Javier Diéguez

La llibreria i papereria Abacus, al carrer de Pompeu Fabra, organitza dijous (18.30 h) una activitat que reivindica el talent local en el món de l’anomenat novè art o art seqüencial.
Es presentarà el còmic 1860: Castillejos, una obra a quatre mans de l’historiador i escriptor molletà Javier Diéguez i del dibuixant granollerí Carlos Morán.

Morán conversarà amb l’inspirador d’aquesta proposta, el també il·lustrador de Granollers i bon amic Andreu Zaragoza -van compartir batxillerat artístic a l’institut Celestí Bellera-. Plegats parlaran sobre el seu respectiu treball i en particular sobre aquest àlbum, una crònica històrica d’un episodi bèl·lic succeït a Tetuan, per afermar la presència espanyola en aquella regió del nord d’Àfrica.

Aquest volum forma part d’una extensa col·lecció de l’editorial i distribuïdora barcelonina Cascaborra Ediciones -46 títols de moment, tot i que n’hi ha més en preparació- titulada Historia de España en viñetas, encarregada a autors i il·lustradors del país. “La meta és aconseguir una col·lecció de títols per entretenir el lector, sense deixar de banda la part didàctica”, expliquen des de l’editorial.

Zaragoza també presentarà una exposició amb algunes de les seves creacions, especialment vinculades a la literatura fantàstica i de ciència-ficció i a l'editorial especialitzada Raig Verd.

I encara en el món del còmic, un parell de dies més tard, dissabte (12 h), Abacus també organitza un taller d'iniciació al manga adreçat als més petits.

.

Edicions locals