Joan Creus ja té la samarreta penjada al pavelló de bàsquet

El CBG celebra els 90 anys amb el triomf del sènior masculí, la presentació de la base i l'homenatge al mític exjugador

Esports

La samarreta de Joan Creus ja penja al pavelló de bàsquet
La samarreta de Joan Creus ja penja al pavelló de bàsquet

José Luis Rodríguez Beltrán

La figura de Joan 'Chichi' Creus ja és eterna al pavelló municipal del carrer Girona. La samarreta de l'exjugador del CB Granollers, durant 14 temporades, ja penja al pavelló granollerí amb el nom i cognom i el dorsal 10 de l'ídol del club granollerí, que ahir diumenge va rebre un homenatge durant la celebració dels 90 anys de l'entitat.

Passat, present i futur es van ajuntar per l'acte de celebració de les nou dècades d'existència del club granollerí, que va omplir de gom a gom el pavelló de bàsquet de la ciutat amb exjugadors i esportistes. L'acte va començar amb el triomf del sènior masculí contra el Montgat (93-64), de la fase d'ascens a la Lliga d'EBA. Tot seguit, el club va fer l'acte de presentació del club amb prop de 400 esportistes, 35 equips, entre aquests, el de bàsquet en cadira de rodes, i 60 entrenadors. "Es guanyi o es perdi, el nostre club és amistat, respecte, esforç, orgull, passió, equip, il·lusió i compromís", va dir el president del CBG, Joan Nadal, a la graderia del pavelló.

El club va lliurar les insígnies als esportistes que han complert deu anys a l'entitat, que van ser Jordi Callizo, Ander Casado, Jordi Fité, Pau Berbois, Gerard Quintana, David Manchón, Roger Gumà, Roger Armengol, Teo Conchillo, Marc Garcia, Ignasi Maspons, Fran Pérez, Carla Valverde, Joel Murciano, Jofre Murciano, Arnau Murciano i Adama Dansokho. 

Tot seguit, el CBG va celebrar els 90 anys de l'entitat amb un ampli repàs a la seva trajectòria, que d'entre les diferents etapes, hi ha un cicle de 16 temporades a l'elit del bàsquet estatal amb sis a l'antiga Primera Divisió i deu a la lliga d'ACB, amb un total de 496 partits de lliga. Durant l'acte es va mencionar als 17 presidents del CBG, es va lliurar un ram de flors als jugadors més veterans a Andreu Rius i Maria Real (no va poder ser-hi i el va recollir Montserrat Ponsa) i l'Esbart Dansaire Granollers, que també compleix 90 anys, va fer el ball de donzelles i d'homenatge. L'acta va acabar amb el pastís dels 90 anys, que van portar diferents jugadors del club amb Montse Ponsa, Andreu Rius, Nuria Delaurens, Óscar Cervantes, Anna Orfila, Romà Cutrina, Alba Valentí i David Martínez. "90 anys d'esforç, de lluita, convicció, somriures, llàgrimes i emocions, avui celebrem passat, present i futur, i sobretot, com hem vist, molt futur. Gràcies a tots els que ho heu fet possible", va dir l'alcaldessa Alba Barnusell, que també va agrair a Joan Creus "ser ambaixador del bàsquet de la ciutat".

El moment més esperat amb la samarreta de Joan Creus

Durant la jornada, Joan Creus va seure en la graderia i va veure, ben atent, el triomf del sènior, la presentació de la base i l'acte del 90è aniversari. L'exjugador va formar part del sènior masculí en dues etapes, de 1977 a 1980 i de 1982 a 1993, sent un líder indiscutible d'una època que ja és eterna, com la seva samarreta. Creus va baixar fins al mig de la pista i Eduard Portela, expresident de la lliga ACB i president d'honor de la Unió de Lligues Europees de Bàsquet (ULEB), va remarcar la figura de Creus, més enllà dels títols aconseguint amb Barça i Manresa (2 lligues i 1 Copa), sobretot, pel compromís amb el CBG. Tot seguit, els Xics de Granollers van fer un pilar i van penjar la samarreta de Joan Creus, que de seguida, es va descobrir la samarreta gegant, que se situa en la paret de la graderia del pavelló. "M'ha agradat moltíssim l'originalitat de com s'ha penjat la samarreta", deia Joan Creus, amb micròfon en mà, cap a la graderia, que felicitava al club perquè "hi ha molta feina darrere dels 90 anys". També va felicitar els pares i mares dels esportistes, els aficionats i als exjugadors del club, que comptava amb esportistes de diferents èpoques de l'entitat durant l'acte. "No vam obtenir cap títol, però ens van quedar molt a prop", va fer referència dels anys daurats del club a l'elit del bàsquet. 

En acabar, va tenir paraules cap a la base i la bona feina del club, que el va convertir el 2019 amb l'entitat del bàsquet català amb més equips federats, amb una suma de 37. "Espero que en els propers anys aquesta samarreta, que hi ha ara amunt, hi hagi una d'algñú de vosaltres, que farà que us ho mereixeu", es va dirigir, molt emocionat, a la canalla dels esportistes del club, asseguts. El club va fer-li entrega a Joan Creus d'una samarreta emmarcada, pel record d'una nova pàgina històrica en els 90 anys del CBG.

Edicions locals