L'Ajuntament i l'empresa Abolafio resolen el contracte de les obres de les piscines

A causa de l'augment de preu de les matèries primeres, el consistori farà una nova licitació per executar la reforma de la nova piscina

Societat

Les obres de les antigues piscines cobertes del CNG han quedat aturades
Les obres de les antigues piscines cobertes del CNG han quedat aturades | Ajuntament de Granollers

L’Ajuntament de Granollers i Abolafio, l’empresa que tenia adjudicades els treballs reforma de les antigues piscines interiors del CNG, han resolt, de mutu acord, el contracte d’execució de les obres d’adequació i millora de l’accessibilitat i la seguretat de les piscines municipals, a causa de l’encariment de preu de les matèries primeres, segons ha comunicat el mateix consistori.

Les obres de construcció de la nova piscina i de reforma i ampliació de les instal·lacions del Club Natació Granollers van quedar aturades per l’encariment del preu de les primeres matèries. Després de mantenir converses, l’Ajuntament de Granollers i l’empresa Abolafio ha signat una acta de resolució de contracte, sense que calgui formalitzar indemnització per danys i perjudicis per cap de les parts, a causa de la impossibilitat de prosseguir les obres per les conseqüències de l’increment de preus dels materials de construcció.

Abolafio, que havia formalitzat el contracte el passat 12 de gener per un total de 3.647.647,30 euros, IVA inclòs, i un temps d’execució de 13 mesos, s’ha vist abocada a aturar les obres poc després d’iniciar els primers treballs d’enderroc. Davant aquesta situació, l’Ajuntament procedirà a una nova licitació per executar la reforma i construcció de la nova piscina.

A la Junta de Govern del 10 de maig s’ha fet efectiva la resolució del contracte i s’ha acordat comprovar, mesurar i liquidar les obres que s’han dut a terme fins a la data, per tal de fixar i poder fer el retorn dels saldos restants.

Edicions locals