La colla del Drac de Granollers festeja els 30 anys (+ 2)

Més de 300 persones han passat per l'entitat en aquestes tres dècades

Cultura

Els dos Dracs i la Granota van cremar dimarts a Roca Umbert, abans de la presentació
Els dos Dracs i la Granota van cremar dimarts a Roca Umbert, abans de la presentació | C. R.

El 15 de març de 2020 estava tot preparat per a la celebració de les tres primeres dècades de vida del Drac de Granollers, però no va poder ser. Després d'una pandèmia que ha provocat estralls en les entitats de cultura popular i tradicional, la colla es vol treure l'espina com més aviat millor.

Com ha explicat el seu president, Ferran Gontán, "el Drac no fa trenta anys, en fa 32, però no ens podíem permetre no celebrar l'aniversari". Les activitats relacionades amb l'efemèride arrenquen ja aquest dissabte amb la Diada del Drac Gran i una cercavila (21 h) des de la plaça de la Corona i fins a la Porxada.

El 12 de juny se celebrarà la Diada del Drac Petit, el 16 de juliol la de la Granota de Can Bassa i a l'octubre la Mostra de Bestiari. També es reeditarà per tercera vegada el concurs de fotografia, amb els professionals Arian Botey, Jordi Ribó i Toni Torrillas com a jurat. Finalment, per Festa Major la colla protagonitzarà els actes tradicionals i algunes propostes noves, que es reserven com a sorpresa. Tanmateix, una d'aquestes serà el Joc del Drac de Granollers, "més divertit i més difícil" que el d'anys anteriors.

Demandes i anhels

L'acte de presentació del calendari festiu –amb el lema Més de trenta anys traient foc pels queixals– ha permès formular reivindicacions i també expressar desitjos. Entre les primeres, un increment de la subvenció, que l'alcaldessa ha fet seva.

Entre els desitjos, l'aspiració de poder incorporar una nova bèstia, "que ens agradaria que fos una víbria". Un "repte majúscul" i a llarg termini, en opinió de Gontán. El que sí que està confirmat és que la colla estrenarà casaques noves per Festa Major, i que està a punt culminar l'enregistrament oficial de les músiques del Drac.

En aquestes tres dècades més de 300 persones han format part de la colla, i en agraïment a l'aportació de totes elles, Gontan va assenyalar que "com a entitat volem fer 30 anys més, com a mínim".

Edicions locals