La Fórmula 1 del Circuit ja escalfa motors

Es posen a la venda les últimes localitats disponibles pels aficionats amb visibilitat reduïda

Esports

La Fórmula 1 del Circuit ja escalfa motors
La Fórmula 1 del Circuit ja escalfa motors | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha inaugurat la 32a edició de la Fórmula 1 Pirelli Gran Premi d'Espanya 2022 amb el primer dels actes oficials, la presentació de l’esdeveniment. L’acte ha tingut lloc en una emblemàtica ubicació de la ciutat, el parc d’atraccions Tibidabo.

L’esdeveniment ha estat presidit per Roger Torrent, president del Circuit i Conseller d’Empresa i Treball; que ha estat acompanyat per Josep Mateu, president del RACC; Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló; Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona; i Josep Lluís Santamaría, director del Circuit de Barcelona-Catalunya. També han estat presents diversos pilots vinculats amb l’esdeveniment, com Pedro Martínez de la Rosa, ex pilot d’F1; Pepe Martí, pilot d’F3; i Belén García, integrant de les W Series.

Roger Torrent, president del Circuit i Conseller d’Empresa i Treball, ha parlat de “la voluntat de convertir les instal·lacions en un referent de la sostenibilitat i la digitalització”. Això és possible gràcies a que “hem garantit la continuïtat del Gran Premi fins al 2026, i aquest període d’estabilitat de cinc anys ens permet treballar en la transformació tant de la infraestructura com del model”.

Fent gala de la fita que avui se celebra, el director del Circuit de Barcelona-Catalunya, Josep Lluís Santamaría, ha iniciat el seu discurs dient que “és un orgull poder ser a la ciutat de Barcelona presentant la 32a edició consecutiva del GP. A més, després d’uns anys difícils, tornem a tenir públic a les nostres tribunes. Tant és així que hem hagut de treballar per ampliar l’aforament de les instal·lacions. Volem animar a totes les persones que assisteixin a què ens ajudin, que facin ús del transport públic i que entre tots fem d’aquest Gran Premi una edició històrica”.

En aquesta mateixa direcció, Josep Mateu, el president del RACC, ha afegit que “ara tornem a arrencar després d’una època difícil amb aquest nou Circuit que estem plantejant gràcies a la determinació de totes les parts implicades. És per tots ells que podem continuar celebrant més i més edicions. La gent vol venir a Barcelona, i nosaltres podem oferir una ciutat estupenda juntament amb una gran tradició d’F1 i de motor”.

Precisament de Barcelona ha volgut parlar el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. “Aquest és un dels grans exemples de com la ciutat s’està reactivant, com han tornat els grans esdeveniments a Barcelona. Nosaltres volem enfortir aquest vincle entre el Circuit, l’F1 i Barcelona, i per això hem creat un Village al Port Vell. Allà es podrà tocar aquest vincle, amb activitats per a tots els públics i accés lliure. Hi haurà propostes com un circuit de cotxes d’slot, un cotxe d’F1 exposat, simuladors, una exposició de fotos amb la història del Circuit i moltes més. Això té un impacte econòmic molt important, ajudant a la nostra ciutat, i per tant nosaltres posem recursos per ajudar a promoure esdeveniments com aquest”, ha compartit Collboni.

Parlar de Fórmula 1 i de Barcelona és parlar també de Montmeló. Pere Rodríguez, alcalde del municipi, ha declarat que “hi ha moltes ganes de veure el Circuit com en els seus millors temps, i durant el cap de setmana que ve això succeirà. Tots estem fent un gran esforç per acollir a totes les persones que no es volen perdre  l’esdeveniment. Volem que tots quedin molt satisfets amb l’experiència completa”.

Pedro Martínez de la Rosa, ex pilot d’F1, ha afegit més elements a aquest còctel explosiu que presenta el Gran Premi d'Espanya. “Estem davant un GP històric, especial i únic. Tenim dos pilots espanyols amb dues bones estructures, però, sobretot, un d’ells té opcions de guanyar el seu primer Gran Premi. Carlos Sainz podria fer història al Circuit” ha confirmat el català.

Belén García i Pepe Martí han compartit les seves sensacions abans de reptar-se a casa. “Em fa moltíssima il·lusió córrer a casa, és sempre especial. No em poso pressió, però em sento molt forta”, ha compartit García. Pepe Martí, per part seva, en aquesta mateixa línia, ha afegit que “tots volem guanyar a casa. Per això és molt important realitzar una bona classificació i ser constants”.

Última oportunitat d’adquirir entrades

El Circuit va posar ahir a la venda les últimes localitats disponibles pels aficionats. Són les entrades de visibilitat reduïda, que presenten una reducció d’un 25% al seu preu. Es venen en forma d’abonament de tres dies i estan disponibles a partir de 180 euros.

Edicions locals