Gran Centre aplega vuit reconeguts grafiters en la primera Fira d'Art Urbà

Els artistes pintaran sobres estructures de cartró de grans dimensions colocades al llarg del carrer Anselm Clavé

Cultura, Economia

Gran Centre aplega vuit reconeguts grafiters en la primera Fira d'Art Urbà
Gran Centre aplega vuit reconeguts grafiters en la primera Fira d'Art Urbà | Maga / Gran Centre

L'art pot ser també una eina per dinamitzar l'economia. Per això, l'associació de comerciants Gran Centre, amb la producció de Zinkers, ha ideat una nova fira que aposta per l'art urbà com a reclam. Així, dissabte es podrà viure la primera edició d'Urba, que vol ser la gran activitat del maig de l'entitat –en substitució de la Fira EcoGra que va canviar de data–. La nova fira d'art urbà desplegarà els grafits de vuit artistes reconeguts de l'Estat al llarg del carrer Anselm Clavé, així com propostes de personalització de roba i mobiliari, Art Sumi-E, aerografia, il·lustració i espectacles musicals.

Entre les 10 i les 13.30 h i les 16 i 20.30 h, a la Carretera s'instal·laran unes estructures de cartró de 2x2 metres per tal que els grafiters puguin fer-hi una peça i de manera que es podrà veure l'evolució dels treballs durant tot el dia. Els encarregats de fer les obres, que giraran a l'entorn de la temàtica dels oficis, seran les artistes Maga, Bad1, Mugraff, Eox Oner, Eslicer, Fumo, Anna Agudo i Kanet25.

Pel que fa a la personalització de roba i mobiliari es podrà veure com treballen l'il·lustrador Dery Aerosolista, l'aerografia Ito's dreams i l'artista del pinstriping –l'art de dibuixar amb línies fines– Sergio Nechsbreaker.

Tatuatges i solidaritat

L'Urba22 coomptarà també amb la col·laboració de l'Escola Europea de Tatuatge i Piercing, que farà el plantejament d'una obra sobre la pell en directe; l'escola granollerina IBoix, especialitzada en dibuix i il·lustració digital, i l'ONG Tatuadores por la Paz, una entitat que neix amb la intenció d'unir a estudis i tatuadors per recaptar diners pel Camp de Refugiats de Trípoli.

Tinta xinesa

La fira tindrà també un escenari, en què Hasu art –Alberto Castiñeira– farà una exhibició del Sumi-E, una tècnica artística monocromàtica que se centra en l'ús de la tinta xinesa per fer una pintura naturalista que representa els elements en la forma més essencial.

Edicions locals