Dilluns començaran les obres de reforma del carrer Castella

La via serà de plataforma única, amb la calçada i les voreres al mateix nivell, amb la finalitat de pacificar el trànsit

Societat

Dilluns està previst que comencin les obres de reforma integral del carrer Castella per convertir-lo en via de plataforma única, amb la calçada i les voreres al mateix nivell, amb la finalitat de pacificar el trànsit rodat, guanyar espai per als vianants, millorar la seguretat viària i l'accessibilitat del carrer. Castella conflueix amb la plaça de la Corona i els carrers Guayaquil i Barcelona, i és zona d’entorn escolar. La conversió en plataforma única tindrà ús mixt per a vianants i vehicles, tot i que dona prioritat als vianants.

L’actuació, que té una durada prevista de 4 mesos i un pressupost de 298.168 euros, preveu la supressió dels aparcaments de motos i bicicletes de la calçada, la creació de passos de vianants elevats amb senyalització tàctil per a usuaris amb dificultats visuals, la renovació de l'enllumenat públic del carrer amb tecnologia LED. Així mateix, es reforçarà la il·luminació afegint un punt de llum, a la cantonada sud-est del carrer Castella amb el carrer Guayaquil, per millorar la seguretat dels vianants.

El carrer també incorporarà noves jardineres amb arbustos i reg automàtic, que contribuiran a separar els diferents usos del carrer, protegint el pas de vianants al costat sud del carrer.

Les obres inclouran també la reforma dels serveis del subsol, com la renovació de la xarxa d'aigua potable i la creació de noves canalitzacions soterrades de les xarxes elèctrica, de telefonia i de telecomunicacions. També permetran la renovació del pendent i el paviment de la via, per millorar la recollida d'aigües pluvials i la resistència del sòl segons els usos.

Durant les obres, l'accés al carrer Castella romandrà tancat al trànsit per a tots els vehicles a partir del mateix dilluns. La circulació de vehicles als carrers Guayaquil i Barcelona no es veurà afectada fins al 23 de maig i, a partir de llavors, només hi podran accedir el veïnat i vehicles autoritats.

Edicions locals