Sabana estrena ‘La perspectiva”, el seu tercer llarga durada

Presentaran les 16 cançons del disc en directe, el 3 de juny, a Barcelona

Cultura

La portada del disc, amb una fotografia de Noèlia Salvatici i disseny de Ferran Bretcha
La portada del disc, amb una fotografia de Noèlia Salvatici i disseny de Ferran Bretcha | Sabana

Després d’entretenir l’espera amb el llançament dels singles i els vídeos Feia molt temps que no escoltava música al metro i L’ara i l’aquí, el nou treball del grup granollerí Sabana ja és una realitat. La perspectiva, tercer llarga durada de la seva discografia, ja es pot escoltar a les plataformes digitals i aviat també tindrà una edició en disc compacte. El 3 de juny (21 h) passarà la prova del públic, amb motiu de la seva presentació a la sala Wolf, al Poble Nou de Barcelona. El bateria Jaume Mollfulleda avança que “serà un concert molt especial, de moment és el directe que ens hem preparat més”.

Les notes promocionals expliquen que aquest “és un àlbum reflexiu, introspectiu i meditat. Alhora, és un cant d'agraïment a la vida i a la natura”. Mollfulleda ho amplia, assenyalant que “no és un disc conceptual com a tal, però després ens hem adonat que sí que hi ha una metàfora general: l’oposició entre terra baixa i terra alta, entre la ciutat i la muntanya. Les cançons també tenen un fil conductor: la perspectiva, la manera com mirem les coses i el fet que des de la distància ho pots veure tot més clar”.

Musicalment, el sextet continua explorant el que ells han batejat com a “pop de tardor”, aquest cop amb The Beatles, Wilco, Els Pets o El petit de cal Eril dels començaments com a referents més reconeixibles. “Sí, la referència és directa, no només com a influències musicals sinó també com a pautes sonores a l’hora de fer les mescles o en la masterització”, admet el bateria.

A la recerca d’un so més càlid i orgànic, allunyat del component electrònic, el grup ha volgut donar més importància a les guitarres i a les veus. “Hem intentat que l’enregistrament sigui bastant fidel, amb majoria de presses directes, molt poca edició i poc afegitó de capes d’efectes digitals, tots els efectes de guitarra elèctrica són analògics. Volem que tot sigui molt pur, molt autèntic”.

Un disc cuinat a casa

Les 16 cançons que conformen La perspectiva van començar a prendre forma fa un any. “Ens venia de gust per un disc llarg”, explica Mollfulleda. La pandèmia va trastocar el programa de treball “i segurament tot el que ha passat hi ha influït d’alguna manera, tot i que de forma indirecta. Musicalment, les cançons no reflecteixen res de tot allò”.

En un intent de “sentir un mica més de llibertat”, els músics van prendre la decisió de prescindir de l’acompanyament d’un segell discogràfic i han optat per fer un disc autoproduït i autoeditat, finançat pel mateix grup. A més, no ha estat enregistrat en un estudi professional sinó a les golfes condicionades d’un dels membres, a Granollers.

Edicions locals