Sessió de poesia amb Esteve Plantada i Joan Duran Ferrer a l'Anònims

El cicle, organitzat per l'artista Jordi Pagès, servirà també per presentar el darrer llibre del granollerí, 'Rastre quimera'

Cultura

| Pere Francesch / ACN

Aquest dijous (19 h) la poesia tornarà a prendre l'espai gastronòmic i cultural de l'Anònims, de la mà del cicle organitzat per l'artista granollerí Jordi Pagès, i que des de fa ja uns mesos compta amb la complicitat de rapsodes, poetes i músics. En aquesta ocasió, els protagonistes seran el poeta del Garraf Joan Duran i Ferrer, i Esteve Plantada, que juga a casa.

De fet, Plantada (Granollers, 1979) llegirà fragments del seu darrer poemari Rastre quimera (Llibres del Segle, 2022), que presentarà per primer cop a la seva ciutat natal, després que el setembre de l'any passat guanyés el premi Rosa Leveroni. El nou llibre és "un trajecte en forma d’escapatòria, una manera de caminar i de resistir les inclemències del temps i els sotracs del trajecte. És tot allò que va sorgir de la Conca de pols, l’estela d’unes vides en lluita. És el galop dels indígenes que per un dia van guanyar. És una aturada i una supervivència. I és un clam final: Ens calen més paraules per fer-nos dignes", es descriu al volum.

Joan Duran i Ferrer (Sitges, 1978) ha publicat nou llibres de poesia, dos llibres de narrativa i llibres d'òpera. Ha rebut diversos premis literaris, entre els quals, el Màrius Torres, el Recull, el Rosa Leveroni i, l'any passat, el premi de narrativa Pare Colom, d'Inca, amb un recull de contes. Compagina la creació literària amb l’activitat docent a la Universitat de Barcelona i amb la tasca de comunicació i cultura científica a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge. El seu darrer poemari, Nua cendra (Tres i quatre, 2020), va guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés.

Edicions locals