Comença l'execució dels nous enllaços de la C-17 amb Font del Ràdium i Can Montcau

Els treballs per millorar la connectivitat d'aquest punt de la C-17 amb els polígons duraran gairebé dos anys

Societat

Imatge aèria del polígon Font del Ràdium
Imatge aèria del polígon Font del Ràdium

El Departament de Territori de la Generalitat inicia aquesta setmana, amb les tasques de desbrossament, les obres dels nous enllaços de la Font del Ràdium i Can Montcau amb la C-17. L'objectiu és millorar la seguretat d'un tram de 2,3 km de la carretera i potenciar l'activitat econòmica dels dos polígons.

Aquestes obres, que coincideixen amb l'execució del tercer carril de la C-17 en sentit nord, reordenaran els accessos a Granollers per la C-17 i construiran un nou enllaç que connecti els polígons de la Font del Ràdium i Can Montcau, a Lliçà d'Amunt. Així, es farà una nova connexió a l'altura del polígon de Can Montcau, amb un semienllaç format per una rotonda de nova construcció al costat dret de la C-17, la rotonda existent al costat esquerre –just davant del centre comercial–, i un nou pas sota la carretera per connectar-les.

Això permetrà als vehicles que circulen en sentit nord d'accedir directament i amb més seguretat als polígons, i facilitarà la incorporació des dels polígons a la C-17 cap a Barcelona. També s'eixamplarà la C-17 amb un tercer carril addicional per sentit, entre la ronda Sud i el nou enllaç de Can Montcau, i s'anul·laran les connexions directes de la C-17 amb els vials d'accés a la Font del Ràdium.

Dos anys d'obres

Els treballs, que tenen un termini d'execució de 22 mesos, seran executats per la unió temporal d'empreses Arnó Infraestructures i Lantania per un import de 7,82 milions d'euros. Una altra empresa, Givasa, s'encarregarà per 927.000 euros de facilitar el drenatge i reforçar la seguretat, la senyalització i la canalització per a xarxa de telecomunicacions, l'enllumenat led dels enllaços i la instal·lació d'una pantalla acústica en sentit nord per al veïnat de Can Franquesa.

Edicions locals