Una start-up granollerina promou bones pràctiques en benestar laboral a les empreses

El setembre de 2020 va començar a operar des de Granollers l'Institut Català de la Felicitat, una empresa que vetlla pel bon clima laboral a les empreses

Economia

Sara Torres, de l'empresa Moldstock, i Eduard Alcaraz, de feliciCat
Sara Torres, de l'empresa Moldstock, i Eduard Alcaraz, de feliciCat

El setembre de 2020, en plena pandèmia, va néixer a Granollers l'anomenat Institut Català de la Felicitat (feliciCat), una empresa amb capital 100% privat especialitzada en l'elaboració d'estudis personalitzats sobre el clima laboral a les empreses que operen a Catalunya. Aquestes auditories, fetes a partir d'investigacions basades en entrevistes, focus group i enquestes, permeten associar benestar organitzacional i productivitat, i serveixen també per proposar iniciatives de millora de l'ambient laboral.

La firma també ofereix altres serveis, com formacions i esdeveniments sobre benestar corporatiu i responsabilitat social corporativa, i comunica bones pràctiques per aconseguir un bon ambient de treball i entre equips, ja sigui des d'un punt de vista físic, emocional, nutricional, social o econòmic. En aquest sentit, feliciCat vol ser també un directori en el qual es puguin consultar diferents estudis sobre el benestar a Catalunya realitzats per diferents organitzacions del territori.

Més benestar, més rendiment

Aquesta start-up granollerina va néixer després de constatar que "molta gent no es troba a gust a la feina", explica el president de feliciCat, Eduard Alcaraz. "El 70% de les hores de l'any el dediquem a treballar, de manera que aquestes hores també ens han d'aportar sentit a la vida". De fet, moltes empreses ja estan incorporant indicadors per avaluar el benestar psicològic i emocional dels seus empleats, un aspecte que, en realitat, "cada vegada és més necessari".

Entre d'altres, actualment ja han treballat amb feliciCat empreses com Zambon, Moldstock Logística, DKV Seguros, l'Escola Universitària Mediterrani o Milola, "empreses que tenen estructures molt diferents, però que tenen un objectiu comú, créixer posant les persones al centre de les seves estratègies de negoci". A més, també han mostrat interès en la iniciativa alguns ajuntaments i centres educatius.

Tot i que feliciCat té una trajectòria curta, actualment ja compta amb un equip de 14 col·laboradors especialitzats en diversos àmbits professionals, com la consultoria en recursos humans, la psicologia, el màrqueting intern, la transformació digital, la nutrició o l'interiorisme.

Edicions locals