Protesta per manca de places públiques de P3 al barri Lledoner

Les famílies alerten del creixement demogràfic a la zona nord de Granollers i d'una quinzena d'infants que no podran accedir a una escola propera

Societat

Els pares i mares afectats es van manifestar amb els seus fills a les portes de l'escola Lledoner
Els pares i mares afectats es van manifestar amb els seus fills a les portes de l'escola Lledoner

Un grup de famílies del barri Lledoner es van manifestar dijous a la tarda davant la porta de l'Escola Lledoner per protestar per la manca de places a l'escola pública al barri per donar cobertura a la demanda de P3 d'un veïnat en creixement. Els pares i mares han fet arribar a la Regidoria d'Educació i al Departament d'Ensenyament de la Generalitat el seu malestar pel que consideren una "mancança d'infraestructures educatives a la zona nord" de Granollers.

"Molt probablement algunes famílies de la zona es quedaran sense plaça educativa al seu entorn i hauran de desplaçar-se en molts casos fins a 40 minuts caminant o amb la necessitat d’agafar el cotxe per portar el seu fill a l’escola, ja que les escoles amb places lliures estan situades als afores de la ciutat, zona Sud, Est o Oest", lamenten les famílies afectades.

Tot i la baixada de la natalitat a Granollers i al conjunt del país, els convocants alerten que, en el cas del Lledoner i Nord, la demografia i l'empadronament als barris va en augment. "La situació s’ha agreujat amb la decisió de baixar les ràtios de les aules, una mesura que aplaudim, però que no ha anat acompanyada de cap inversió en augmentar el nombre d’infraestructures. No hi ha cap nou centre i tampoc hi ha cap nova línia", alerten.

Les famílies consideren un error que Granollers sigui zona única a l'hora de triar centre. "En comptes d'evitar la segregació, només ha aconseguit augmentar-la i, a la vegada, dificultar a algunes famílies la conciliació de la vida familiar i laboral. A més, la zona única fomenta l’educació concertada, ja que moltes famílies que es veuen obligades a desplaçar-se acaben matriculant als seus infants en centres concertats més propers a la residència familiar", apunten.

En concret, a la zona Nord de Granollers, hi ha 40 noves places de primer curs d’Educació Infantil, insuficients per les 55 sol·licituds presentades. A més, el projecte de l'Escola Lledoner, basat en la comunitat d’aprenentatge, fa que algunes preinscripcions siguin de fora dels barris propers, "motiu per al qual demanem a Ensenyament que escolti les demandes de la societat i estengui aquest tipus de projectes a altres centres de la ciutat".

Les famílies també alerten que l’oferta pública a l’escola bressol municipal El Teler també és insuficient. A P-1 l’oferta de places és de 14 malgrat que les sol·licituds augmenten fins a les 38. A P-2 ens trobem en la mateixa situació, les places ofertes són 16 i les preinscripcions 44.

Amb tot, els afectats han agraït a l'Ajuntament els esforços per trobar una solució, tot i que "no són suficients per assegurar-nos que cap família dels barris haurà de desplaçar-se lluny per anar a l’escola".

Edicions locals