Veus, a la Philharmonie de Luxemburg

El cor infantil d'Amics de la Unió ha iniciat la gira d'estiu, que també el durà a França i Hongria

Cultura

Veus, a la Philharmonie de Luxemburg
Veus, a la Philharmonie de Luxemburg

Veus –el Cor Infantil Amics de la Unió– actuava el cap de setmana passat a la sala de concerts més important de Luxemburg, el Philharmonie. Hi va presentar l'espectacle Songs of Hope, en una gira de concerts organitzada pel mateix equipament, que incloïa un taller, diversos concerts familiars i un concert escolar. Els concerts van tenir lloc a la Salle de Musique de Chambre, que es va omplir diàriament.

Aquesta ha sigut la primera activitat a l’estranger després de 2 anys. A més, la Philharmonie de Luxembourg té un valor simbòlic pel cor: en aquesta sala de concerts és on l’any 2013 la formació de veus blanques va guanyar la Silver Rose Bowl, el premi absolut en totes les categories del concurs Let The Peoples Sing!, organitzat per la UER. Després d’aquest reconeixement, des de la direcció artística de l’equipament ja es va convidar el cor per fer-hi concerts el 2015, el 2017 i ara, el 2022.

Amb aquest viatge a Luxembourg, Veus ha iniciat la temporada d’estiu, que enguany combinarà alguns concerts a casa  amb dues cites més a l’estranger. La primera serà del 23 al 26 de juny a Persan (França), per participar com a cor convidat a l’11è Rencontre Internationale de Choeurs Jeunes de Persan. Veus hi oferirà dos concerts i participarà en diverses activitats a la ciutat situada a 30 quilòmetres de París. La segona activitat serà del 15 al 20 d’agost, quan el cor es desplaçarà a Nyíregyháza (Hongria) per participar al 14è Cantemus International Choral Festival and Mastercourse. Una vegada més, Veus ha estat convidat per la direcció artística del festival, i hi serà present oferint concerts i participant dels tallers organitzats amb directors i directores de gran renom.

Aquests viatges es complementaran amb la participació de solistes de Veus, del 20 de juny al 2 de juliol, en la producció del Gran Teatre del Liceu Die Zauberflöte, dirigida per Gustavo Dudamel. A més, el cor oferirà alguns concerts durant els mesos de juny i juliol, com el concert solidari que tindrà lloc el 19 de juny a l’església de Santa Eulàlia de Corró d’Avall i la presentació d’El Messies d’Albert Guinovart al Teatre Kursaal de Manresa, el 5 de juny a les 18 h.

Edicions locals