Sumats a la Setmana Sense Fum

La commemoració, amb el lema 'El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient', culminarà dimarts amb taules als centres sanitaris

Societat

Granollers s'ha sumat a la Setmana Sense Fum, que s'inicia avui dimecres i que culminarà dimarts 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, amb el lema El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient, i taules informatives als equipaments sanitaris i al centre. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta de l’impacte mediambiental del tabac, que cada any genera entre 340 i 680 milions de quilos de residus procedents de la indústria tabaquera. Un clar exemple és l’alta toxicitat que les burilles llençades a l’entorn provoquen, contaminant el terra, les aigües i els ecosistemes naturals.

Així, aquesta tarda de dimecres, s'ha convocat una caminada saludable, un circuit circular i sense dificultat, amb l’objectiu de recollir burilles voluntàriament, i posar de manifest un dels efectes mediambientals que comporta el consum de tabac. La sortida serà a les 17.30 h de l'Escola Municipal del Treball i es farà un recorregut pel parc del Congost i al passeig Fluvial. Al Parc Firal s'oferirà un berenar saludable, amb una peça de fruita, amb la col·laboració de les botigues Atmeller Origen.

El consistori i els agents sanitaris demanen a la ciutadania fer visible i continuar sensibilitzant sobre els efectes del tabac a través fotografies a les xarxes que expressin la contaminació ambiental de les burilles amb l'etiqueta #ssfcat22 o #SumaSalut.

També avui, a les 13.30 h, Ràdio Granollers emetrà una tertúlia radiofònica, amb la participació del Dr. Enric Barbeta, cap de Pneumologia de l'Hospital General de Granollers i el Sr. Josep M. Suelves, cap del Servei de Prevenció i Control del Tabaquisme i de les Lesions en Agència de Salut Pública de Catalunya, en la qual es farà l'abordatge de diferents aspectes relacionats amb el tabac, els residus mediambientals i aspectes relacionats de la Covid.

Taules informatives

Dimarts vinent, a la Porxada, s’instal·larà una taula informativa de 17 a 19 h, amb la participació de professionals de la salut de l’Ajuntament de Granollers, dels Centres d’Atenció Primària (CAP), de l’Hospital General de Granollers, de l’Agència de Salut Pública, de la Delegació del Vallès Oriental del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, i de membres de les organitzacions d’Oncovallès i de l'Associació Contra el Càncer a Barcelona.

Es visualitzarà i es farà punt de recollida de burilles. S’informarà sobre els efectes del consum de tabac i es lliuraran monografies i d’altres documents informatius per promoure l’abandonament tabàquic i els espais sense contaminants del tabac.

A l’entrada principal d’Hospitalització de l’Hospital General de Granollers, al llarg del matí, s’instal·larà un estand amb materials informatius per a la cessació del tabac i fomentar uns entorns nets i lliures de fum, dirigit a professionals de l’entitat com a la ciutadania, amb entrega d’obsequi a aquelles persones que es comprometin a deixar de fumar.

Els centres d’atenció primària de Granollers Nord (Bellavista i Corró), Granollers Centre (CAP Vallés) i Granollers Sud (CAP Sant Miquel) instal·laran taules per tal de sensibilitzar sobre els efectes del consum de tabac i l’atenció que s’ofereix des d'aquestes àrees per l’abandó tabàquic.

Taller en línia

També per a dimarts l’Associació Contra el Càncer a Barcelona ha organitzat un taller en línia de 18 a 19.50 h, amb relació al control del tabaquisme, per conèixer experiències d'èxit de modificació de l'entorn i donar a conèixer els recursos per al cessament del tabac.

 

Edicions locals