Green Market, el pavelló dels productes més eco i més verds

Un dels pavellons temàtics de la fira tindrà una trentena de parades amb creacions alternatives sostenibles, ecològiques i de quilòmetre zero

Societat, Economia

Green Market, el pavelló dels productes més eco i més verds
Green Market, el pavelló dels productes més eco i més verds

Compartir amb els visitants la inquietud pel canvi climàtic, l'excessiva generació de residus o el consum massiu i indiscriminat d'articles no reciclables i mostrar alhora alternatives sostenibles, fetes a mà, ecològiques i de quilòmetre zero. Aquest és el propòsit d'un dels pavellons temàtics que tindrà la fira, el Green Market, que agruparà part de l'oferta comercial i de les activitats divulgatives de la mostra d'enguany.

El Green Market, doncs, serà l'espai on es trobaran algunes de les marques i els projectes comercials més ecològics i verds del moment, bona part dels quals fruit del treball d'artesans, dissenyadors i creadors emergents. Entre la trentena de propostes hi haurà Chëlobrand, un projecte d'impressió botànica 100% artesanal que treballa amb plantes, flors i elements naturals per crear moda.

També Debosc, un projecte gironí de disseny d'objectes fets amb fusta d'origen ecològic certificat; Mula Supracosmètica, que produeix cosmètica orgànica; i Radhas Tribe, un projecte de moda local que aplica la filosofia slow fashion, és a dir, rebutja la compra compulsiva de moda produïda en condicions laborals poc segures del tercer món.

En l'organització d'aquest pavelló hi col·labora Eventos Increíbles, l'empresa impulsora de la Llotja del Disseny. Per conèixer amb detall les propostes, el Green Market de l'Ascensió tindrà perfil propi en xarxes socials com Facebook o Instagram (@greenmarketascensió).

D'altra banda, aquest mateix espai acollirà també alguns tallers i activitats. Per exemple, l'inflable El pop del reciclatge, a càrrec de l'Agència de Residus de Catalunya –divendres i dissabte, de 10 a 20 h–; el photocall Vull un món de colors, a càrrec de la Diputació –divendres, de 10.30 a 13.30 h–; o Netegem amb consciència, a càrrec de Biopompas Granollers –divendres, d'11 a 12 h–. També dissabte hi haurà un taller de bolquers de tela, amb Anna Bernabeu, de Culets de tela –de 17 a 18.30 h–, i Pedalem pel clima, a càrrec de la Diputació –de 10.30 a 13.30 h–.

Finalment, el Green Market serà també l'espai que acollirà l'exposició Ecodisseny, a càrrec de l'Agència de Residus de Catalunya i que es podrà veure tots tres dies.

Edicions locals