Els Xics alçaran castells amb els Sagals d'Osona i els Moixiganguers d'Igualada

La colla grana recupera la diada de l'Ascensió a la Porxada i la complementa amb assajos oberts i un concert jove

Cultura, Societat

Dissabte, esl Xics van fer l'assaig 'vintage' dels 30 (+1) anys a la Casa de Cultura Sant Francesc
Dissabte, esl Xics van fer l'assaig 'vintage' dels 30 (+1) anys a la Casa de Cultura Sant Francesc

Tot i els dos anys d'aturada forçosa per la Covid, els Xics han demostrat que ja a l'inici de temporada que han tornat a agafar el ritme amb rapidesa per situar-se de nou com a colla de 8. Mentrestant, i amb només mitja dotzena d'actuacions aquest 2022, descarreguen amb solvència el 4 de 7, que s'espera tornar a veure diumenge per celebrar les Festes de l'Ascensió.

Així, la manifestació cultural popular que més amunt arriba tornarà a alçar castells per l'Ascensió. Els amfitrions comptaran a plaça amb dues colles més, que ja van acompanyar-los a la darrera festa de maig prepandèmica: els Sagals d'Osona i els Moxiganguers d'Igualada. La diada de l'Ascensió –diumenge– començarà a les 11.30 h, amb la recuperada plaça de la Porxada.

Assajos oberts

A més, dimarts els Xics van obrir les portes de l'Aplegador de La Troca, a Roca Umbert, a tothom qui volgués compartir amb ells l'assaig, tant per fer pinya com per conèixer la colla. Divendres (19.30 h) hi haurà una altra oportunitat per compartir un assaig obert amb els Xics de Granollers. Fins a les 20.30 h hi assajarà la canalla i de 20.30 a 22 h hi haurà l'assaig general per acabar de preparar la diada de diumenge.

Tothom qui hagi participat en l'assaig tindrà el sopar gratuït amb la colla, que enguany commemora les seves tres dècades de vida –després que la Covid obligués a endarrerir l'aniversari–. Per acabar la festa, divendres a partir de les 23 h hi haurà un concert amb Whisky Preachers i dj davant del pavelló El Parquet.

Edicions locals