'La fira ens ha d'ajudar a transitar cap a la ciutat que volem'

La regidora de Promoció Econòmica explicava les característiques de l'Ascensió 2022 en la inauguració oficial, amb l'alcaldessa i representants de la Generalitat i la Diputació

Societat

Oriol Anson, Alba Barnusell, Ana M. Martínez i Gemma Giménez, a la inauguració de la Fira de l'EVC de l'Ascensió
Oriol Anson, Alba Barnusell, Ana M. Martínez i Gemma Giménez, a la inauguració de la Fira de l'EVC de l'Ascensió | Xavier Solanas

La nova fira de l'Economia Verda i Circular (EVC) "ha d'ajudar a transitar cap a la ciutat que volem", deia la regidora de Promoció Econòmica de Granollers, Gemma Giménez, en l'acte d'inauguració d'aquest matí de divendres al nou Espai Fòrum habilitat al Parc Firal, que acull un centenar d'expositors i activitats. A l'acte, l'alcaldessa, Alba Barnusell, agraïa "el compromís de la Generalitat i la Diputació amb l'Ascensió de Granollers". I, de fet, les dues institucions hi eren representades per Oriol Anson, secretari d’Agenda Rural del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i Ana María Martínez, diputada delegada de Comerç de la Diputació de Barcelona.

Enguany, en la 70a edició de les Fires i Festes de l'Ascensió, l'oferta comercial deixa enrere el caràcter multisectorial i s’especialitza en la nova temàtica de la fira, amb un 90 % dels expositors que s’hi han estrenat. Hi ha tres pavellons d’Economia Verda i Circular, que es complementaran amb activitats, tallers, exposicions i un espai fòrum, destinat a conferències i col·loquis.

L’espai gastronòmic es troba al costat del pavelló Menjar bé amb food trucks i música. També hi ha mostres pedagògiques sobre Valors de pagès, sensibilització sobre el malbaratament dels aliments o una mostra comercial dels productors de Palou i de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Giménez defensava el model "repensat, en un moment de canvi, de noves oportunitats i de teixir aliances" i recordava que, tot i que el Parc firal és l'eix central de l'Ascensió, s'ha volgut "connectar amb la ciutat", de manera que també hi ha al centre la Cheese Party, el Jugar x Jugar a Roca Umbert i la mostra d'oficis de dissabte.

Anson recordava com tradicionalment l'agricultura ha estat la base de les fires i "l'evolució del Vallès Oriental cap a altres activitats econòmiques ha fet que la fira evolucioni", deia i felicitava Granollers per "la consolidació d'una fira amb molt recorregut a la comarca".

Per la seva banda, Martínez destacava el retorn als orígens i l'estand de la Diputació de la Xarxa de Productes de la Terra al pavelló Menjar bé. La diputada delegada de Comerç considerava que el retorn al producte del territori era inevitable per "motius econòmics, de desenvolupament sostenible, de qualitat i de seguretat".

Finalment, l'alcaldessa recordava que Granollers és "ciutat de comerç i de mercat, que mira cap al futur, cap a les energies renovables i cap a un entorn més sostenible", deia Barnusell. Seguidament, feien una visita a la fira, acompanyats també de regidors, alcaldes de la zona, com el franquesí Francesc Colomé, i el canovellí Emilio Cordero, també en qualitat de president del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Edicions locals