Una empresa de Granollers, obligada a fer fix el personal contractat per ETT

Segons la CNT, Inspecció de Treball també ha constatat la vulneració de la llibertat sindical a l'empresa Rélem

Economia

Una empresa de Granollers, obligada a fer fix el personal contractat per ETT
Una empresa de Granollers, obligada a fer fix el personal contractat per ETT

L'empresa granollerina Construcciones y Tubos Metálicos Rélem, filial del Grup Pàver, ha estat obligada a contractar indefinidament tot el seu personal d'ETT després d'una denúncia del sindicat CNT i d'Inspecció de Treball, que ha proposat una sanció a l'empresa per "vulneració del dret fonamental de llibertat sindical". Segons expliquen fonts sindicals, tot el personal eventual de Rélem posat a disposició per les ETT Marles i Randstat ha passat a formar part de la plantilla de l’empresa principal com a personal directe i amb contracte indefinit.

El sindicat explica que, l'any passat, la secció sindical de la CNT va proposar l'eliminació de la contractació de personal a través de les ETT, creant una borsa de treball amb participació sindical que pogués incloure la figura de contractes fixos discontinus per als períodes amb una producció extraordinària a l'empresa, una proposta que la direcció de l'empresa va rebutjar.

Això va motivar la denúncia del sindicat a Inspecció de Treball, qui finalment va determinar que la totalitat del personal contractat per ETT passés a formar part de la plantilla de l'empresa amb contractes indefinits, en considerar que "els contractes de posada a disposició s'utilitzaven de manera successiva per cobrir necessitats permanents".

D'altra banda, segons informa el sindicat, Inspecció de Treball també ha constatat diversos fets ocorreguts en el període previ a la negociació amb l'empresa que tenen la consideració de "falta molt greu per vulneració de la llibertat sindical", i proposa una sanció a l'empresa per aquesta infracció.

Edicions locals