ERC: 'L'Ascensió encara està lluny de ser una fira d'economia verda i circular de veritat'

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament fa balanç de la Fira de l'Ascensió i assenyala els aspectes a millorar en futures edicions

Política, Economia

Els regidors d'ERC Núria Maynou i Enric Gisbert, a Roca Umbert
Els regidors d'ERC Núria Maynou i Enric Gisbert, a Roca Umbert

Passats 10 dies de la Fira d'Economia Verda i Circular de l'Ascensió, ERC Granollers ha fet balanç de l'esdeveniment i ha valorat els aspectes que considera que caldria millorar de cara a futures edicions. Si bé assenyala que el canvi de model ha estat "positiu" i "segueix el camí cap on cal anar en el futur", ERC considera que la nova Ascensió "encara té camí per recórrer per ser realment una fira d'economia verda i circular".

En aquest sentit, ERC considera que els expositors d'aquesta temàtica "no eren suficients" i que "moltes de les activitats eren de façana". "Mostraven més les ganes de fer veure que era una fira verda que no pas ho era en realitat", diu la portaveu del grup, Núria Maynou, qui també apunta que encara hi havia massa elements que no es corresponien amb el que hauria de ser una mostra d'aquestes característiques.

Millors connexions

ERC valora positivament la diversificació d'espais, però assenyala que tots aquests espais no estaven ben comunicats entre si. "Les connexions entre espais han estat nul·les, i tampoc no s'ha visibilitzat d'una manera especial que la fira també s'hagi celebrat al centre de la ciutat", diu la portaveu, Núria Maynou. "Si promocionem la mobilitat verda i sostenible, també hauríem d'haver facilitat l'accés a la fira en bicicleta o més transport públic".

Sobre la Cheese Party, ERC apunta que "la idea era bona, però caldria haver previst un espai més adequat, amb més ombra i més agradable de passejar-hi". I, finalment, també ha reclamat potenciar la comunicació de la fira. "Hi havia activitats, com el Jugar x Jugar, que han quedat amagats; no s'ha potenciat prou la comunicació del que és la fira i de les activitats que s'hi feien", diu Maynou, qui també assenyala que "encara ens cal treballar molt per fer de l'Ascensió una fira-mercat de debò, a l'aire lliure i consolidada".

Edicions locals