Nou acte de suport a la presa Lola López Resina

Xerrada a l'Anònims amb els advocats de la granollerina Iñaki Zugadi i Rafa Calderón

Societat

El Comitè de Suport a Lola ha convocat dos actes de suport a la presa granollerina, divendres (19 h) a les Cotxeres de Sants de Barcelona i dissabte (18 h) al restaurant llibreria Anònims de Granollers, que rebrà l'actual advocat de Lola López Resina, Iñaki Zugadi, i Rafa Calderón, exadvocat, i així com representació del Comitè de suport a les preses de Durango i del mateix Comitè de Suport a la Lola.

Lola López, a qui els convocants consideren una presa política, va ser condemnada a més de 100 anys de presó per l'Audiència Nacional qui la va considerar còmplice d'un atemptat d'ETA a Santander. Originària d'Almeria i veïna de  Granollers, als anys 70 va prendre partit  per la classe treballadora i per l’autodeterminació dels pobles, va començar a militar al PCE i va ser empresonada des del 1980 al 1988. "La Lola mai ha deixat  d’interessar-se, d’analitzar i de participar en les lluites que pensava justes", expliquen des del Comitè de Suport.  Va ser empresonada de nou l’any 2001 a França i, el 2018, va ser traslladada a Logroño, presó mixta en la qual compleix encara condemna.

L'any passat la Lola va fer els 70 anys, dels quals més de 30 els ha passat reclosa. "Actualment és la dona presa  política de més edat de tot l’Estat espanyol i la dona presa política que porta més anys en presons", lamenten els organitzadors de l'acte.

Edicions locals