Una trentena de grups en nou escenaris a la cinquena edició del festival MiniBeat

Les activitats paral·leles inclouen nombroses propostes familiars i de dinamització pel públic més jove

Cultura

Els asteques Dr. Tritón, presència internacional al MiniBeat
Els asteques Dr. Tritón, presència internacional al MiniBeat

El MiniBeat ha patit un interminable rosari d’ajornaments i de successives cancel·lacions a causa de l’emergència sanitària. Però finalment ha arribat el dia per a aquest festival de música alternativa en clau familiar, organitzat per l'associació Arcada Koncerts i amb la col·laboració de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. La cita és diumenge , de 10.30 a 19 h.

Dues bandes de llarg recorregut –Azucarillo Kings i Tokyo Sex Destruction– són els caps de cartell d'un programa amb estils variats i una notable representació local i comarcal que inclou al raper granollerí Víctor Segundo; Esperit!, el projecte personal del celoní Mau Boada; els roquerols Perro Pachingo; el col·lectiu lliçanenc River T Sound System o els vallesans Zesc. La resta de noms confirmats són Rombo, Liviana, Inn Between, Brot Bord, Estruç, Espacea, Moondown, Deep 3 i Dražen Petrović.

La cinquena edició del MiniBeat propiciarà dos retorns: el del grup de Santa Eulàlia de Ronçana Cucs de Cementiri –26 anys després de la seva dissolució, però "en plena forma"– i els reactivats NZ9, que presentaran nou disc. I per primera vegada hi haurà una presència internacional, la del grup mexicà de surf instrumental Dr. Tritón.

L'electrònica estarà localitzada a la Tèrmica i a l'escenari Escurçó Negre, un dels nou que hi haurà.

Creant el públic del demà

El festival dedica molta atenció a les propostes pensades pels més menuts. És el cas dels contes musicats Sons de faules de la companyia la Botzina. O el concert familiar de Ventolera, amb un variat repertori interpretat per més de 15 instruments de vent.

També s'afegeix l'espectacle Art/Core de la Cia. Vendetta, descrit com "circ punk postcontemporani" amb malabars, acrobàcia i equilibris. I torna és el pallasso resident del festival, el Dr. Fever, amb l'espectacle Ouh yeah!, que connectarà els espectadors "amb l'esperit d'Elvis Presley i amb l'essència pura del rock'n'roll".

En un aspecte més didàctic, hi haurà una nova edició de l'Escola del Rock, conduïda pel grup Zanahorions, amb tot un ventall d'instruments a disposició de la canalla que vulgui fer soroll. L'escola granollerina Grow Up Music farà un taller de DJ, juntament amb una mostra dels seus alumnes més destacats i Sonia Jiménez impartirà el taller de percussió corporal Amb molt de ritme, inspirat en el cançoner dels homenatjats Sex Pistols. Les activitats paral·leles també inclouen tallers de construcció d'instruments de fusta (Els Follets del Bosc), pintat de cares i perruqueria (Mimètic), circ i bombolles (A Parts Iguals), espais de dibuix i pintura creativa i jocs d'aigua per apaivagar la calor.

En l'aspecte de la integració, cal fer menció de Bravo!, una experiència de musicoteràpia per a discapacitats dinamitzada pel col·lectiu Un aplauso para mi. Les entrades continuen disponibles a la plataforma Entradium, en la modalitat individual –adults, infants i nadons– i de pack familiar.

Edicions locals