L'estatal d'autonomies absolut d'atletisme, a Granollers el 2 de juliol

El club Atlètic celebrarà per primer cop un Campionat d'Espanya sènior a les pistes municipals

Esports

| Ajuntament de Granollers

José Luis Rodríguez Beltrán

El Club Atlètic Granollers organitzarà el Campionat d'Espanya absolut de Federacions autonòmiques, que tindrà lloc a les pistes municipals el dissabte 2 de juliol. El club ha rebut la notificació de la celebració de l'estatal amb molta alegria perquè servirà per mostrar la bona salut de l'entitat, just la temporada que celebra 90 anys. 

El club granollerí té una àmplia experiència en la celebració de campionats catalans i estatals, majoritàriament de formació. De fet, aquesta competició estatal serà la primera que organitza de la categoria absoluta. "És el Campionat d'Espanya més important d'autonomies perquè és l'absolut. Serà una competició amb molta competitivitat perquè Catalunya sempre és una de les favorites, però també hi ha d'altres com ara Madrid, Andalusia i Castella i Lleó", explica el president de l'Atlètic Granollers, Joan Cutrina, que remarca que des de fa 4 anys l'entitat organitza anualment un campionat estatal a les pistes municipals: "Estem capacitats per celebrar-la. Cal recordar que la primera prova de pista que es va fer durant la pandèmia va ser a Granollers. Vam ser uns pioners". 

La prova estatal de federacions autonòmiques reunirà centenars d'atletes a la ciutat i decidirà els campions absoluts. 

Inici de commemoració dels 90 anys

El Club Atlètic Granollers ha començat a commemorar els 90 anys de l'entitat amb la publicació d'un rànquing històric de les millors marques del club en nou dècades. L'estudi, que han fet diverses persones del club, es pot consultar en la pàgina web del club (www.cagranollers.com) en la secció d'estadística. El rànquing està classificat segons les categories femení i masculí; per categories d’edat i segons els resultats a pista coberta i a l'aire lliure. Les dades han estat recollides mitjançant els arxius propis del club i les federacions catalana i espanyola. "Hi ha una gran quantitat de rècords que són de fa més de 20 anys, crec que ara el jovent té més oferta i abans no hi havia tanta", assegura el president del club, Joan Cutrina, que es mostra satisfet de la tasca feta. El club preveu seguir commemorant els 90 anys a partir del setembre. 

Edicions locals