Sánchez Llibre: 'Granollers, Parets i Montmeló han de ser el Silverstone del sud d'Europa'

Foment del Treball s'implica amb la Unió Empresarial (UEI) per mirar de desencallar el desenvolupament del PDU del Circuit

Economia

Josep Sánchez Llibre, Joan Díaz i Helena de Felipe, aquest divendres a Granollers
Josep Sánchez Llibre, Joan Díaz i Helena de Felipe, aquest divendres a Granollers

Foment del Treball s'implicarà amb la Unió Empresarial (UEI) per mirar de promoure el desenvolupament del pla director urbanístic (PDU) del Circuit, un projecte aturat des de 2016, quan va ser aprovat per la Generalitat. El PDU preveu el desenvolupament urbanístic de 74,7 hectàrees de sòl en diversos sectors entre Granollers, Montmeló i Parets, que passarien a tenir usos industrials, comercials, d'oficines, tecnològics, educatius, hotelers, recreatius, esportius i d'esdeveniments. Després d'haver promogut gestions en aquest sentit durant molt de temps, ara la patronal vallesana ha demanat a Foment que pressioni la Generalitat per desencallar aquest projecte.

Així ho ha explicat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en una trobada amb els responsables de la UEI aquest divendres a Granollers. "Buscarem la complicitat dels ajuntaments i dels responsables de Territori i Empresa de la Generalitat", deia Sánchez Llibre, qui assegurava que, amb el PDU desenvolupat, el PIB de la comarca podria créixer 3,5 punts, uns 1.000 milions d'euros més, i es crearien més de 6.000 llocs de treball d'alt valor afegit. "Davant d'una situació d'incertesa econòmica cal buscar noves oportunitats, i la reindustrialització ha de ser una de les palanques de la reactivació", deia Sánchez Llibre.

També apuntava que desencallar i promocionar aquest projecte sumaria més atractiu industrial al Vallès Oriental, que podria equiparar-se a la forta indústria del motor del Regne Unit. "Granollers, Parets i Montmeló han de ser el Silverstone del sud d'Europa", deia el president de Foment.

"El Brexit ha marcat noves regles, i pel bé de l'economia del Vallès, encara som a temps d'aprofitar aquesta oportunitat de reforçar la indústria del motor", afegia Joan Díaz. "El Circuit ha de ser un motor d'atracció per a les empreses del sector, i això lliga amb la creació de talent que generem amb els estudis de Motorsport a la comarca". Díaz també insistia que "amb el projecte aturat es perden cada dia oportunitats de desenvolupament econòmic".

Integració de Fepime

D'altra banda, en la reunió també s'ha tractat la integració de Fepime dins l'estructura de Foment. Helena de Felipe, presidenta de la Federació d'Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, la patronal que representa al voltant de 400 organitzacions territorials i sectorials del país, posava en valor el pes de les microempreses –"són el 98% de les pimes"– i indicava que "com a organització, a més d'ajudar les empreses a afrontar les crisis i incertes actuals, també hem de contribuir al desenvolupament econòmic del territori". En aquest sentit, la integració de Fepime a Foment comportarà que la UEI tingui més protagonisme i més influència en l'estructura de Foment.

Edicions locals