Desconvocada definitivament la vaga de les treballadores de les escoles bressol municipal

L'Ajuntament, finalment, ha acordat mantenir el personal de reforç de cara al curs vinent davant l'augment d'infants amb necessitats especials

Societat

L'Ajuntament de Granollers mantindrà la plantilla de les escoles bressol municipal per al curs vinent que es reforçarà amb una persona de reforç i es mantindrà el 100% de la jornada d'una altra de les treballadores. Així, el govern local i el personal d'aquests centres educatius han arribat a un acord que ha permès desconvocar definitivament la vaga de les treballadores, que reclamaven el manteniment de la plantilla i els reforços arran que "el nombre de nenes i nens amb necessitats especials que hi ha a les escoles és més del doble dels que hi havia a l'inici del curs".

A més, les treballadores recordaven que per al curs 2022-23 molt probablement, la gratuïtat de l'últim curs decretada per la Generalitat, comportarà un augment considerable de la presència d'infants en la resta de serveis que ofereixen les escoles. De fet, s'ha palesat la presència d'infants en determinats serveis, com és el cas del de menjador, que l'Ajuntament calcula que la demanda augmentarà prop d'un 33% el curs vinent.

Les treballadores havien convocat una vaga indefinida a partir del 31 de maig que, finalment, es va desconvocar després d'una reunió amb el regidor d'Educació, Francesc Arolas, que va demanar un vot de confiança fins al 15 de juny per analitzar les dades i prendre una decisió. Ara, arribats a un acord, les treballadores han desconvocat la vaga definitivament i ho han comunicat al Departament de Treball. A través del sindicat UGT, han difós un comunicat en què agraeixen "la sensibilitat mostrada pel regidor d'Educació davant les reivindicacions de les treballadores que l'únic que demanaven eren més mans per atendre adequadament els infants".

Edicions locals