A l'Aleix Espargaró se li escapa Fabio Quartararo

El pilot granollerí d'Aprilia acaba quart a la cursa alemanya i es manté al segon lloc de la classificació general de MotoGP

Esports

A l'Aleix Espargaró se li escapa Fabio Quartararo
A l'Aleix Espargaró se li escapa Fabio Quartararo | Aprilia

El pilot francès Fabio Quartararo (Yamaha) és a cada cursa que passa més líder i amplia el marge amb l'Aleix Espargaró (Aprilia), que es manté al segon lloc de MotoGP. El granollerí va quedar fora del podi a falta de tres voltes pel final del Gran Premi d'Alemanya, però va acabar al quart lloc i va sumar 13 punts més a la seva casella. Pel que fa a Pol Espargaró (Honda Repsol), va abandonar la cursa a set voltes del final per culpa d'unes molèsties a les costelles a causa de la forta caiguda en els entrenaments de divendres.

Aleix Espargaró veu com el primer lloc se li posa cada cop més complicat, a mesura que avança la temporada. Quartararo encadena dos triomfs seguits amb Montmeló i Sachsenring, així que lidera MotoGP amb 172 punts i un marge de 34 punts amb el granollerí. De fet, la diferència entre els dos pilots abans de la cursa del Circuit de Barcelona-Catalunya era de tan sols 8 punts. Tot i no pujar al podi a les dues últimes curses l'Aleix, es manté segon i té un avantatge de 27 punts amb el tercer classificat, Johann Zarco (Ducati).

Aleix Espargaró va sortir des del quart lloc en cursa i ràpidament va rodar al tercer lloc. Això sí, va tenir molts problemes amb el neumàtic davanter, que li vibrava moltíssim. Tot i aquesta situació, el pilot granollerí va lluitar pel podi, però va ser avançat per Jack Miller (Ducati) a tres voltes del final i va conformar-se amb una meritòria quarta posició. "Lamentablement, he tingut una vibració estranya al davant des de la primera volta que després ha empitjorat progressivament. En un moment determinat de la cursa, he hagut de frenar el ritme, canviar el meu estil de pilotatge i no aprofitar els punts forts de l'Aprilia. És una llàstima perquè, tot i que no hauria pogut seguir el ritme amb Fabio Quartararo, definitivament he tingut el ritme de lluitar amb Zarco", es lamentava Espargaró en acabar la cursa, i va afegir: "la forma de fer Fabio Quartararo en cursa és el que ens hauria d'impulsar a trobar més velocitat".

Pel que fa a Pol Espargaró, va fer la cursa de diumenge amb bastant dolor a les costelles per una forta caiguda del divendres. El granollerí va començar el gran premi al 13è lloc i va situar-se entre els deu primers classificats, però el mal físic va obligar-lo a abandonar la cursa. "Era un cap de setmana dur i en cursa ha estat més difícil. Les costelles necessiten el seu temps per recuperar-se i sotmetre-les a més tensió no ajuda. He intentat fer allò que he pogut en cursa, però el dolor ha anat a més i amb la calor, em costava respirar. També tenia molta calor al peu dret, que augmentava el dolor. He hagut de retirar-me perquè el dolor era massa extrem", deia Pol Espargaró, que és 15è classificat amb 40 punts.

La pròxima cursa de MotoGP tindrà lloc el cap de setmana als Països Baixos, al Circuit d'Assen. Aquest serà l'últim gran premi de la primera part de la temporada perquè al juliol el Campionat del Món s'atura i es reprendrà a l'agost a la Gran Bretanya.

Edicions locals