La Mitja obre les inscripcions amb 8.000 dorsals i El Tast amb 2.000

La mítica mitja marató se celebrarà el 5 de febrer i la prova de 10 km el 29 d'octubre

Esports

La Mitja obre les inscripcions amb 8.000 dorsals i El Tast amb 2.000
La Mitja obre les inscripcions amb 8.000 dorsals i El Tast amb 2.000 | Xavier Solanas / SomGranollers

José Luis Rodríguez Beltrán

La Mitja Marató Granollers - les Franqueses - la Garriga ha obert el període d'inscripcions de la 37a edició amb l'objectiu de deixar en l'oblit les dues últimes edicions pandèmiques. La voluntat de l'organització de l'AE La Mitja és recuperar la normalitat de la mítica prova vallesana i per això ha posat un màxim de 8.000 dorsals disponibles per córrer el 5 de febrer del 2023, entre Granollers i la Garriga. 

La prova tornarà amb les distàncies habituals de 21 i 10 km i El Quart; i preveu recuperar la Mini i l'Open que no se celebren des del 2020. "La Mitja torna a la normalitat i farem una cursa com la que fèiem abans de la pandèmia, aquesta és la gran novetat de la nova edició", assenyala un dels responsables de l'AE La Mitja, Joan Villuendas, que també es mostra prudent: "hem d'anar a poc a poc, amb tranquil·litat. Ara per ara som 8.000 dorsals, si cal ampliar, ampliarem; però si la situació sanitària canvia, ens adaptarem". 

El recorregut de La Mitja no es modificarà i manté la sortida al carrer Esteve Terrades i l'arribada davant del Palau d'Esports –carrer de Francesc Macià–. En l'edició del 2022, la prova va reunir prop de 4.000 corredors i espera doblar el pròxim any amb la intenció que sigui una edició normal. Per aquest motiu, l'organització preveu recuperar els serveis habituals de la prova, com ara el de fisioterapeutes., entre altres que s'han vist afectats per la pandèmia. A més, la cursa es mantindrà dins el calendari de la federació espanyola. "Això ens permet portar atletes de renom internacional i estatal, i com és habitual intentarem que vingui l'elit de corredors i corredores", augura Villuendas. 

Una de les novetats són els obsequis de l'organització perquè l'organització donarà per cada dorsal una samarreta tècnica i una suadora, de la marca Mizuno. El preu per inscripció és de 25 euros i cal afegir 3 euros per la llicència de la federació espanyola. 

El Tast se celebrarà el dissabte 29 d'octubre

El Tast de La Mitja també ha obert el període d'inscripcions amb un màxim de 2.000 dorsals. La cursa se celebrarà el dissabte 29 d'octubre i manté el circuit de l'edició passada, amb sortida i arribada al número 111 del passeig de la Ribera –just davant de l'empresa KH-7–. "La cursa tindrà lloc per la zona del polígon, però allarguem el circuit fins a la rotonda de Llerona, per evitar el gir brusc de l'edició passada", explica Joan Villuendas, que admet que l'organització "vol el rècord català i estatal perquè és un circuit ràpid i atractiu". A més, enguany també se celebrarà només la distància de 10 km. El preu per dorsal és de 15 euros i cal afegir 3 euros més per la llicència de la federació espanyola. 

Dorsal combinat La Mitja i El Tast

L'AE La Mitja dona l'opció de fer la inscripció a les dues curses amb un preu de 32 euros i cal afegir 6 euros per la llicència de la federació espanyola. 

Edicions locals