ERC reclama a l'Ajuntament la senyalització dels Jardins de Salvador Casanova

Es van inaugurar el 2008 a Can Comas, davant de l'antic taller de l'activista

Societat, Política

| AMGr

Esquerra Republicana de Granollers ha demanat, en comissió informativa de dimarts, que el govern de la ciutat revisi l’espai dels Jardins de Salvador Casanova, coincidint amb el dia en què es complien 40 anys de la mort de l’activista per la llengua, els drets humans i polític, símbol de la lluita antifranquista i per llibertat i la democràcia a Granollers.

Els Jardins de Salvador Casanova es van inaugurar l’any 2008 a l’espai obert per l’enderroc i urbanització de l’antiga fàbrica de Can Comas, una localització que es trobava just davant del taller on Casanova havia treballat. La portaveu dels republicans, Núria Maynou, ha explicat que, avui dia, no queda cap senyalització de l’espai, així com ha demanat que aquesta anomalia s’esmeni.

Maynou també ha explicat que "cal preservar i recordar la memòria històrica de la ciutat i que l’espai és prou gran i versàtil per poder tenir elements que facin pedagogia de la tradició industrial de la ciutat de Granollers, a la vegada que es mantingui aquesta memòria històrica més recent".

La petició s’ha dut a terme gràcies a la denúncia que un ciutadà ha fet a ERC, en què ensenyava que la senyalització de les zones de jocs infantils de l’espai tenen el nom de Jardins de Can Comas, en lloc de Jardins de Salvador Casanova.

Edicions locals