ERC, Junts i PSC s'oposen a la petició de la CUP d'investigar els Mossos que van encausar quatre militants de la ciutat

L'atestat policial els acusava d'instigar el tall de la C-17 del 15 d'octubre de 2019 a la Garriga, mentre eren presents en un acte en homenatge a Companys a Granollers

Societat, Política

Els quatre militants van denunciar el cas al maig, després de declarar al jutjat
Els quatre militants van denunciar el cas al maig, després de declarar al jutjat

Malestar a la CUP per la negativa d'ERC i Junts –i també del PSC– a la petició d'investigació al Parlament de l'actuació dels Mossos que van encausar quatre cupaires de Granollers per suposadament instigar el tall de la C-17 del 15 d'octubre de 2019 a la Garriga, el mateix dia que participaven en un acte d'homenatge al president Companys a Granollers. Els militants granollerins, precisament, recorden que es tractava d'un acte conjunt amb ERC i Junts, que ara voten en contra d'investigar l'actuació policial. "També protegeixen els repressors de l'independentisme?", es lamenten els cupaires.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer recordava, en comissió parlamentària, la causa oberta pel tall de la C-17 durant les protestes postsentència de 2019, en què s'ha encausat una cinquantena de persones. Pellicer assegura que els quatre granollerins eren a Granollers en el moment en què els Mossos asseguren identificar-los a la Garriga. A més, recorda que la identificació es va fer fent una cerca a internet, a través de la pàgina web de la CUP Granollers. "Això no és més que persecució política per part dels Mossos d'Esquadra", alerta el diputat i lamenta que el Govern no hi hagi respost. Per això demanava que es donin explicacions al Parlament. "Si no, mantenim la impunitat davant la mentida i la persecució política de qui es mobilitza".

La proposta de la CUP només va rebre el vot a favor d'En Comú, i els vots contraris de la resta de grups.

Edicions locals