Un acord amb l'Hospital permet incrementar serveis a l'antic Centre de Medicina Esportiva

La nova unitat incorporarà l'1 de juliol especialistes de nutrició, podologia i osteopatia, i més endavant ampliarà la cartera amb cardiologia i rehabilitació

Societat, Esports

Un acord amb l'Hospital permet incrementar serveis a l'antic Centre de Medicina Esportiva
Un acord amb l'Hospital permet incrementar serveis a l'antic Centre de Medicina Esportiva

"Encetem una aliança amb l'Hospital que permet ampliar serveis i mirar cap al futur del Palau d'Esports i el seu entorn", explicava l'alcaldessa, Alba Barnusell, a la presentació de la nova Unitat de Medicina de l'Esport, hereva del Centre de Medicina de l'Esport que l'Ajuntament va posar en funcionament fa 38 anys.

Després del període pandèmic amb poques hores de servei i del tancament durant unes setmanes per adequar-la a les noves necessitats, la Unitat inicia una nova etapa amb un calendari d'ampliació de la cartera de serveis. Així, a banda de les revisions mèdiques i proves d'esforç que ja s'hi feien a les instal·lacions del Palau d'Esports, a partir de divendres 1 de juliol, també s'hi oferiran serveis de nutrició, podologia i osteopatia.

De cara a l'any vinent està previst que la Unitat incorpori, a l'Hospital de Granollers, un espai per a la rehabilitació i de cardiologia. "Tenim el millor partner possible", deia el regidor d'Esports, Álvaro Ferrer, tot referint-se a l'acord amb la Fundació Hospital Asil de Granollers, que permet "millorar la qualitat del servei i donar-li un gran impuls" a un servei municipal que fa prop de quatre dècades va ser pioner a Catalunya. Ferrer destacava també que la Unitat operi des de "la instal·lació esportiva més important de la ciutat, com a projecte amb visió de futur", tenint en compte que "el desenvolupament de l'entorn del Palau permetrà un creixement", afegia Barnusell. El regidor d'Esports resaltava també quatre objectius de la Unitat: "facilitar-ne l'ús a la ciutadania, desenvolupar una cartera de serveis nous gràcies a l'Hospital, gestionar-la eficientment perquè sigui viable i aconseguir la satisfacció de professionals i clients", deia.

Per la seva banda, el director gerent de l'Hospital, el doctor Rafael Lledó, s'alegrava de "reforçar el vincle amb la ciutat i aportar valor en un programa d'una ciutat destacada en l'esport". A més, vinculava l'experiència a l'Observatori de Salut Carles Vallbona, que treballa en la prevenció i promoció de la salut "amb hàbits com l'exercici físic i la nutrició saludable que poden ajudar molt. Aquest seguiment a persones sanes –des de nivell professional als qui comencen a fer esport– farà que a mig-llarg termini millori la salut i el benestar de les persones de l'entorn", assegurava Lledó.
Les instal·lacions de la Unitat al Palau d'Esports disposen de dos despatxos mèdics per a les revisions, que atenen tres metges matí i tarda; d'una sala de proves, amb espai de dutxa i vestuari, i una altra de visites, que podran utilitzar l'osteòpata, nutricionista i podòloga que s'incorporaran ara a l'equip del centre, que es completa amb un auxiliar de clínica.

Edicions locals