Aiala & Eltornado inauguren una nova edició del cicle 'Les dones prenem l'escenari'

La Xarxa de Centres Cívics organitza aquesta iniciativa, que ocuparà quatre divendres del mes de juliol

Cultura

Aiala posa la veu en aquest projecte de R&B electrònic, pop, rap i electrònica
Aiala posa la veu en aquest projecte de R&B electrònic, pop, rap i electrònica

Les dones prenem l'escenari és el títol d'un cicle estiuenc organitzat per la Xarxa de Centres Cívics que enguany torna amb el mateix propòsit: visibilitzar la figura femenina en el món de la música, en concerts gratuïts a l'aire lliure i ubicats als barris de la ciutat.

La primera de les quatre actuacions programades tindrà lloc avui divendres (22 h), a la plaça davant del Centre Cívic Nord. Qui pujarà dalt de l'escenari és la parella formada per Aiala & Eltornado.

La primera és una desimbolta cantant barcelonina amb un ampli registre vocal que des de 2019 ha publicat dos àlbums saludats per la crítica i ha actuat en festivals com el Cruïlla XXS, Black Music Festival o el Let's Festival. Entusiasta de la música negra i la cultura pop, reconeix influències de Nina Simone, David Bowie, Salt'n'Pepa iAmy Winehouse, entre d'altres.

Per la seva banda Marco Fonktana és un productor, MC i dj de l'escena hip hop a Barcelona que es fa dir Eltornado quan fa incursions en l'àmbit de la producció electrònica, aportant bases rítmiques potents, grooves seductors i, en definitiva, música ideal per ballar.

A l'estiu de 2020 van creuar les seves carreres i l'aliança ha donat com a resultat una combinació infal·lible de R&B electrònic, pop, rap i electrònica que s'ha traduït en un grapat d'EP i singles digitals –i un àlbum en camí– i un espectacle en directe abassegador que suma les agraïdes aportacions instrumentals del trombonista Josep Blanes i el trompeta Uri Escolano.

La resta de la programació inclou les actuacions de Memi Sillah Group (8), La Reina (15) i Indee (22)

Edicions locals