Alternatives a l'ESO per motivar els joves a formar-se i treballar

Uns 50 nois i noies de Granollers participen enguany en els cursos de formació i inserció laboral PFI-PTT

Societat, Economia

Els joves que han participat enguany en els programes + Oportunitats i PFI-PTT
Els joves que han participat enguany en els programes + Oportunitats i PFI-PTT

Els 38 alumnes que enguany han participat en els cursos de formació i inserció laboral, en la modalitat de pla de transició al treball (PFI-PTT), han celebrat aquest dimecres, a la Sala Tarafa, l'acte de graduació del curs acompanyats de famílies i docents. Es tracta d'un projecte educatiu desenvolupat per l'Ajuntament i el Departament d'Educació pensat per fomentar la inserció laboral i la continuïtat formativa de nois i noies que no acaben l'ESO.

"Són programes que ofereixen alternatives als joves per a qui el sistema educatiu resulta massa rígid", recordava el regidor d'Educació, Francesc Arolas, en el tancament del curs. "La idea és evitar l'abandonament escolar i motivar els joves perquè continuïn formant-se més enllà de l'educació obligatòria, perquè això els facilita també l'accés al mercat de treball". De fet, dels 38 participants d'enguany, 23 s'han preinscrit per cursar un cicle formatiu de grau mitjà el curs que ve, 6 per seguir altres formacions i 9 s'han inserit al món laboral. Montse Massana, en nom de les famílies, expressava també que el programa ha ajudat els joves "a créixer com a persones, desenvolupar habilitats, guanyar autonomia i confiar en ells mateixos". 

A Granollers, aquests programes preparen els alumnes per ser auxiliars de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, auxiliars d'hoteleria (cuina i serveis de restauració) i auxiliars de vendes, oficina i atenció al públic. Els cursos, teòrics i pràctics, es duen a terme al Centre Vallès amb el suport de l'Escola Municipal del Treball, el restaurant DO i l'empresa Saltoki.

D'altra banda, una quinzena de joves que no van poder accedir als PTT han dut a terme enguany el curs + Oportunitats, una modalitat que es fa al Centre Vallès amb el suport de la Fundació Dimas i que aprofundeix especialment en la integració social dels joves. En aquest cas els participants han rebut formació teòrica i pràctica en diferents oficis, com muntatge i sonorització d'espectacles, reparació de bicicletes o estampació de samarretes. La majoria han fet preinscripció a PFI, un a CFGM i un al programa Noves Oportunitats. La resta, quatre, han fet inserció laboral fins i tot abans d'haver acabat el curs.

Edicions locals