Eulàlia Canal, distingida amb el Premi Llibreter de Literatura Infantil i Juvenil

La novel·la aborda, sense dramatisme, qüestions importants com el dol, la solitud i l'acceptació de la vellesa

Cultura

Eulàlia Canal, rebent el seu premi durant l'acte celebrat a la Universitat Pompeu Fabra
Eulàlia Canal, rebent el seu premi durant l'acte celebrat a la Universitat Pompeu Fabra | Gremi de Llibreters de Catalunya

L'escriptora i psicòloga Eulàlia Canal, especialitzada en literatura per a infants i joves i amb més d'una trentena de títols publicats, acumula un nou reconeixement en haver estat distingida amb el Premi de Literatura Infantil i Juvenil en la 23a edició del Premi Llibreter, atorgat pel Gremi de Llibreters de Catalunya.

El jurat –del qual forma part la llibreria la Gralla, entre altres cinc representants d'establiments d'arreu de Catalunya– ha valorat els mèrits de la seva darrera novel·la, L'hivern del Sr. Jeroni (Animallibres)

Adreçada a lectors de 9 fins a 13 anys i amb il·lustracions signades per Jordi Vila Delclòs, aquesta narració tracta sense dramatisme temes profunds i importants com el dol, la solitud i l'acceptació de la vellesa, alhora que eixampla els límits de la família tradicional. Pel jurat, "parla de la solitud que pateix la gent gran, els prejudicis que té encara la nostra societat sobre certs aspectes i de com d'importat és també l'anomenada la família que un tria".

Canal s'ha imposat a les altres dues obres finalistes, L'assassina de Venècia, de Pol Castellanos, i Naïm, de Naïm Bartruni.
Per la seva banda, una altra vallesana, Glòria de Castro, de Caldes de Montbui, s'ha alçat amb el Premi Llibreter de Literatura Catalana per la seva novel·la de debut en forma de dietari, L'instant abans de l'impacte.

Edicions locals