Clara Busquets ha obtingut la nota més alta de les PAU dels centres granollerins

La jove estudiant de l'Escola Pia, que ha tret un 9,5 a la fase general, vol estudiar Dret a la Universitat Pompeu Fabra

Societat

Clara Busquets ha obtingut un 9,5 a la fase general de la Selectivitat
Clara Busquets ha obtingut un 9,5 a la fase general de la Selectivitat | Xavier Solanas

La Clara Busquests Dachs ha estat l'estudiant d'un centre de Granollers que millor nota ha tret a la fase general de les PAU, amb un 9,50, que va complementar amb la fase específica –i les optatives de llatí i economia d'empresa– i amb una molt bona mitjana de batxillerat. Tot plegat, han fet que hagi obtingut un 13,4 sobre 14 de nota de tall, i així hagi superat de sobres la nota mínima d'11,3 que necessitava per optar a Dret a la Universitat Pompeu Fabra, on començarà a estudiar al setembre. "M'agrada molt el dret internacional per entendre la feina del Parlament Europeu i l'ONU, però també provaré altres branques perquè sempre m'ha interessat saber com funcionen les normatives del país", explica.

Estudiant de batxillerat social i humanístic a l'Escola Pia, Busquets va arribar tranquil·la a la selectivitat: "La bona nota mitjana em va donar una mica més de calma. Sí que el dia abans tenia molts nervis, però quan vaig seure i em van repartir el primer examen, em van passar". En general, va sortir amb bones sensacions de tots els exàmens, sobretot dels de llatí i història, en què no les tenia totes per "la quantitat de temari", però que va superar amb molt d'èxit.

Per a ella, la clau ha estat "l'organització i la constància en els estudis per poder assumir un temari que és molt extens i en unes setmanes és impossible aprendre-ho". Lluny de clavar els colzes fora d'hores, la Clara també té clar que l'estudi s'ha d'alternar "amb estones de descans". Tot plegat fa "molt més fàcil afrontar la selectivitat", assegura.

Ara, la jove estudiant emprendrà les merescudes vacances, en què combinarà la majoria de les seves aficions: llegir, viatjar, practicar idiomes i la música. Així, té previstes dues escapades a Anglaterra –parla la llengua des de petita, ja que la seva mare és professora d'anglès– i una altra a Alemanya –fa poc l'ha començat a estudiar–, així com un viatge a Hongria amb el cor Veus d'Amics de la Unió, en el qual canta.

Edicions locals